Last news in Fakti

21 Януари, 2017 10:22 620 0

Левандовски измъкна Байерн Мюнхен

  • байерн мюнхен-
  • левандовски-
  • фрайбург

Лидерът не сбърка срещу Фрайбург

Левандовски измъкна Байерн Мюнхен - 1
Снимка: БТА/АР

Байерн победи Фрайбург с 2:1 като гост в първи мач от 17-ия кръг на Първа бундеслига. В герой да баварския колос се превърна за пореден път Роберт Левандовски. Полякът вкара и двата гола за гостите, като в добавеното време донесе и победата.

Домакините започнаха агресивно и надъхано и успяха да поведат рано-рано. Още в 4-ата минута Яник Хаберер откри резултата. Той се възползва от отличен пас на Грифо, извел го в коридор, надбяга двама защитници, навлезе в пеналта и прониза безпомощния Мануел Нойер за 1:0.

След гола обаче Байерн взе инициативата и опасностите пред вратата на фрайбург зачестиха. В 35-ата минута баварците изравниха. Диего Коста центрира брилянтно от корнер, Роберт Левандовски се измъкна от опеката на бранителите и с левия крак засече топката в мрежата за 1:1.

Съпротивата на домакините продължи до самия край на срещата. Чак в 1-ата минута на добавеното време Левандовски в пеналта овладя на гърди меко центриране на Франк Рибери и хладнокръвно стреля покрай телата на трима защитници и вратаря, правейки обрата пълен - 1:2.

Байерн е лидер в класирането с 42 точки, РБ Лайпциг има 36, Херта е с 30. Фрайбург остава осми с 23 т.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА