21 Януари, 2017 11:57 613 0

Серина Уилямс на осминафинал в Мелбърн

  • уилямс-
  • тенис-
  • гибс-
  • australian open-
  • горила-
  • уволнение
Серина Уилямс на осминафинал в Мелбърн - 1
Снимка: БТА/АР

Американката Серина Уилямс се класира без проблеми за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, след като победи сънародничката си Никол Гибс с 6-1, 6-3 в мач от 4-ия кръг на турнира. Тя бе изключително стабилна на собствен сервис, като допусна само един пробив в края, когато сервираше за мача, а от своя страна взе подаването на съперничката си 5 пъти.

Шесткратната шампионка реализира 17 печеливши удара и направи 26 непредизвикани грешки в срещата, продължила час и 3 минути.

Междувременно, телевизионният канал ESPN уволни коментатора си Дъг Адлър, който си позволи да сравни по-голямата сестра - Винъс Уилямс, с горила. Скандалният коментар на Адлър бе направен от него по време на мача на Винъс със Стефани Фьогел в Мелбърн. 59-годишният бивш тенисист описа ситуацията на корта в един епизод по следния начин.

"Съперничката не вкара първия сервис и виждате как Винъс поема контрола и включва ефекта на горила. Тръгва в атака".

След като фенове на тениса поискаха неговото уволнение, Адлър се оправда, че е произнесъл думата "guerilla" (партизанин), а не "gorilla" но тази версия никак не изглеждаше правдоподобна и началниците му от ESPN са решили да го уволнят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА