Last news in Fakti

22 Януари, 2017 10:08 1 405 0

Отпадането на Мъри стана поредната изненада

  • анди мъри-
  • зверев-
  • australian open

Най-голямата изненада в тазгодишното издание на Откритото първенство по тенис на Австралия вече е факт.

Световният номер 1 Анди Мъри трябваше да преглътне отпадането си от надпреварата още на ранен етап.

С неочакваното отпадане на Джокович, шотландският ас бе абсолютният фаворит за спечелването на трофея в първия за годината турнир от Големия шлем.

Това обаче така и няма да се случи, след като Мъри шокиращо отстъпи с 5:7, 7:5, 2:6, 4:6 от играещия за Германия Миша Зверев.

Представителят на Великобритания просто не се справи със статута си на поставен под номер 1 и бе абсолютно надигран от 29-годишния Зверев, който е 50-и в световната ранглиста.

До този момент Зверев само веднъж бе преодолявал първия кръг в Австралия и само веднъж бе стигал до трети кръг на турнир от Големия шлем - на "Уимбълдън" през 2008 г. Само преди две години след поредица от контузии той бе извън първите 1000 в ранглистата.

Мъри пък търсеше първата си титла в Мелбърн след пет загубени финала. За него това бе най-ранното отпадане на Australian Open от 2009 г., когато отпадна на същия етап, като той не бе допускал загуба от тенисист, толкова ниско в ранглистата, на Голям шлем от 2006 г.

Така следващият съперник на родения в Москва тенисист ще е победителят от двубоя между Роджър Федерер и Кей Нишикори.

В същото време изненадите се трупат една след друга.

Едва ли някой е очаквал номер 2 в световния мъжки тенис Новак Джокович да се раздели с надпреварата още във втори кръг.

Шесткратният шампион от Мелбърн загуби двубоя от узбекистанеца Денис Истомин след пет изиграни сета. Крайният резултат е: 6:7(8), 7:6, 6:2, 6:7(5), 4:6.

Така първият турнир от Големия шлем ще има нов шампион. Отпадането на Джокович пък може да означава огромен шанс за Григор Димитров, тъй като се очакваше българинът да срещне с Ноле на осминафинал при успех над Ришар Гаске в третия кръг.

На "Род Лейвър Арина" Джокович не показа обичайно силната си игра. В същото време Истомин, който през миналия сезон изпадна от топ 100 в световната ранглиста, изигра може би най-добрия мач в кариерата си, не се поддаде на напрежението и стигна до изненадващия успех.

В същото време световната №3 Агниешка Радванска напусна надпреварата след поражение с 3:6, 2:6 от Миряна Лучич-Барони. 79-ата в ранглистата на WTA хърватка имаше нужда от само малко повече от час, за да сложи край на участието на една от фаворитките за титлата, която в предишния си мач отстрани Цветана Пиронкова.

И съдбата на Симона Халеп не бе много добра.

Четвъртата в света румънка изненадващо отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия.

Финалистка от „Ролан Гарос“ през 2014, този път се срина и загуби още на старта на кампанията си от американката Шелби Роджърс с 3:6 и 1:6

За Роджърс това е първи успех в Мелбърн при второто й участие в състезанието.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА