Last news in Fakti

24 Януари, 2017 18:07 623 0

Ботев (Пловдив) започна 2017-а с поражение

  • ботев (пловдив)-
  • поражение-
  • контрола-
  • лагер-
  • хонвед

"Канарчетата" отстъпиха пред унгарския Хонвед

Ботев (Пловдив) започна 2017-а с поражение - 1
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пловдив)

Отборът на Ботев (Пловдив) загуби първата си контролна среща през 2017-та година, след като отстъпи с 0:2 на един от лидерите в унгарския елит - Хонвед.

Проверката се игра в турския курорт Алания, където пловдивчани провеждат своя подготвителен лагер. Двата отбора изиграха равностойно първо полувреме, а „канарчетата” бяха по-активният тим след почивката, но пропуснаха няколко изгодни възможности за гол. Попаденията за унгарците паднаха в средата на първото и в края на второто полувреме.

Хонвед успя да повече след гол от статично положение в 29-та минута. Камбер засече центриране от фаул и с глава изпрати топката в мрежата на Ботев за 0:1. Минути по-рано при идентична ситуация унгарците нацелиха страничната греда на вратата на „канарчетата”.

В 33-та минута само липсата на късмет попречи на „жълто-черните” да възстановят равенството, след като прехвърлящ удар на Неделев направи безпомощен вратаря на Хонвед, но топката премина на сантиметри от вратата.

През второто полувреме Ботев стигна до куп изгодни ситуации за гол и само липсата на опит в изключително младия състав на „канарчетата” попречи на пловдивчани да стигнат до изравняване, а може би и обрат в мача.

В началните минути на второто полувреме на три пъти удари на Серкан Юсеин не намериха целта, а малко по-късно удар на Рангел Игнатов се спря в ръцете на вратаря. В 66-та минута, секунди след като се бе появил в игра, Иван Кирев бе изведен от Тодор Неделев сам срещу вратаря, но стражът на унгарците Дейвид Гров спря с плонж удара на младока.

Малко по-късно 18-годишния талант вкара красиво изравнително попадение, но съдията не зачете гола заради странен фаул в атака. Противно на логиката унгарците удвоиха преднината си в 84-та минута, при която при единствената опасна атака след почивката Душан Василиевич засече прострелно центриране за 0:2.

В последната минута Ботев можеше да намали, след центриране от фаул, но Даниел Златков не успя да засече топката във вратата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА