Last news in Fakti

27 Януари, 2017 09:57 724 0

Барселона смаза Реал Сосиедад на реванша

  • барселона-
  • туран-
  • реал сосиедад-
  • меси-
  • купа на испания-
  • суарес

Каталунците се приближиха към пореден трофей

Барселона смаза Реал Сосиедад на реванша - 1
Снимка: БТА/АР

Барселона се класира без проблеми за полуфиналите в турнира за Купата на краля. Каталунците разбиха Реал Сосиедад с 5:2 в четвъртфинален реванш, след като в първия двубой се наложиха с 1:0.

Срещата на "Ноу Камп" беше изключително интересна и предложи много емоции на зрителите.

Изненадващо извън състава на домакините остана вратарят Марк-Андре тер Щеген. В отсъствието на германеца под рамката застана Яспер Силесен, а на резервната скамейка седна Жорди Масип. Заради травми Луис Енрике пък не можеше да разчита на Андрес Иниеста, Рафиня и Серхио Бускетс.

В 17-ата минута страхотна атака на домакините завърши с гол във вратата на Рули. Луис Суарес чукна технично топката към непокрития Денис Суарес, който с шут по диагонала откри – 1:0. Малко преди почивката Уилиан Жозе пропусна да изравни от чиста позиция. В 54-ата минута Барса спечели дузпа. Изработи я Неймар, който нахлу в пеналта и там беше повален от Иниго Мартинес. Лео Меси хладнокръвно реализира от "бялата точка" за 2:0.

В 63-ата минута резервата Хуанми намали резултата – 2:1, след като беше изведен сам срещу Силесен и технично го прехвърли.

Само секунди по-късно „Ноу Камп“ отново изригна. Меси открадна топката от Илараменди и изведе Луис Суарес сам срещу Рули. Уругвайският стрелец нямаше как да сбърка и се разписа за 3:1.

Грешките в каталунската отбрана обаче продължиха и в 75-ата минута Уилиан Жозе засече с глава отлично центриране отдясно и опъна мрежата за 3:2.

В 80-ата минута всички надежди на баските за обрат бяха прекършени. Пробив отдясно завърши с остро центриране пред вратата на Реал, което беше засечено отблизо в мрежата от Арда Туран за 4:2. Буквално в следващата атака Барса отново наказа поредната грешка на заспалата защита на съперника. Меси изведе Денис Суарес сам срещу Рули, той финтира стража и прати без проблеми топката в празната врата за 5:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА