30 Януари, 2017 09:20, обновена 30 Януари, 2017 09:23 1 204 4

Димитър Бербатов навърши 36 години

  • димитър бербатов-
  • рожден ден-
  • 36 години

Благоевградчанинът е един от най-резултатните нападатели в историята на родния футбол

Димитър Бербатов навърши 36 години - 1
Снимка: БТА/АР

Българският нападател Димитър Бербатов празнува 36-ия си рожден ден.

Благоевградчанинът е един от най-успешните играчи в историята на родния футбол. Той печели приза "Футболист № 1 на годината" на България рекордните седем пъти. Капитан е на националния отбор от 2006 до 2010 г., когато се оттегля от него. С 48-те си отбелязани попадения Димитър Бербатов е и рекордьор по голове за националната фланелка на България.

Бербатов е двукратен шампион на Англия с Манчестър Юнайтед. Дкукратен носител на Купата на лигата с "червените дяволи" и с Тотнъм, два пъти вдига и трофея в надпреварата Къмюнити шийлд. През 2010-а става голмайстор в английската Висша лига, а през сезон 2000/01 година вкарва най-много голове в турнира за Купата на УЕФА.

Димитър Бербатов започва кариерата си през 1991 г. в Пирин (Благоевград). През 1999 година прави трансфер в ЦСКА. Оттам е и трамплинът му към големия европейски футбол. През 2001 година е привлечен от Байер (Леверкузен), а след това бляскавата му кариера продължава в Тотнъм, Манчестър Юнайтед, Фулъм, Монако и ПАОК. В момента е без отбор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 XYQ

    2 1 Отговор
    BARBUKA - 36 GODINI SRAM I POZOR!!!!!!!!!
  • 2 гощо

    3 0 Отговор
    Рожденика намери ли си отбор или май приключва с кариерата?!?!? Аз лично харесвах играта му,има поглед човека и усет къде да застане!!! Не му се тича много ма то не е атлетика това!?!?
  • 3 Гост

    2 1 Отговор
    Да му подарят един вибратор докато стои на пейката да се занимава с нещо.
  • 4 veseln

    1 1 Отговор
    Нагледен пример, как мързел и тарикатлък погребват голям талант.