2 Февруари, 2017 22:30 636 1

Янков стартира с номер 14 в Банско

  • янков-
  • номер 14-
  • банско

Носителят на световната купа в паралелните дисциплини Радослав Янков ще стартира с №14 в първия старт за Световната купа в Банско на 3 февруари. За разлика от останалите българският ас ще е с жълтия номер, като лидер в класирането за световната купа в паралелния гигантски слалом. Номерът на Радо получи неговия треньор Георги Атанасов-Джоко.

Тегленето на жребия и капитанска среща се проведе в хотел "Стражите" тази вечер. В листата на мъжете за квалификацията са 58 сноубордисти от 19 нации. В първия манш стартират 29 двойки. Във втория първите 16 от едното трасе карат първите 16 от другото. Класиралите се след 16 място в първия манш не продължават.

За финала се класират най-бързите 16. При жените ще участват 46 състезателки от 17 нации. Българската участничка Теодора Пенчева е с 46-и номер. Регламента и при дамите е същия като при мъжете. Процедурата бе ръководена от Уве Байер, директор сноуборд към ФИС, Георги Бобев, вицепрезидент на организационния комитет на Световната купа в Банско и Виктор Гичев, директор на състезанието в Банско. Стартът на квалификациите е в 9,30 ч и се очаква да продължат до 11,30 ч. Финалите са от 13,30 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    1 0 Отговор
    Буквално искам да се изям, че не мога да съм там!!!
    Успех, Радо!!! Велик си!