Last news in Fakti

4 Февруари, 2017 18:58 1 061 0

Ливърпул отново се изложи във Висшата лига

  • ливърпул-
  • висша лига-
  • хъл сити-
  • ндайе-
  • ниасе

Хъл Сити удари "мърсисайдци" с 0:2

Ливърпул отново се изложи във Висшата лига - 1
Снимка: БТА/АР

11 кошмарни дни и всичко за Ливърпул през сезона приключи. На 25 януари тимът отпадна от Саутхямптън за Купата на Лигата, на 28 януари последва отпадане от Уулвърхмяптън за ФА Къп, а днес дойде загубата от борещия се за оцеляване в елита този сезон Хъл Сити с 0:2 в среща от 24-ия кръг на Висшата лига. Поражението изостави Ливърпул на 13 точки от лидера Челси. Това бе пети пореден мач във всички турнири, в който възпитаниците на Юрген Клоп нямат победа – четири загуби и един равен мач.

Още един срамен факт – в рамките на три кръга Ливърпул допусна две загуби от отбори, които заемаха последно и предпоследно място в класирането преди мачовете. Суонзи спечели на „Анфилд” на 21 януари, като преди двубоя беше последен. Днес Хъл Сити се намираше на предпоследната 19-та позиция преди да зашлеви два шамара на Ливърпул и да изплува от дъното.

Гостите първи създадоха шанс за гол в 21-ата минута, когато Милнър центрира и Коутиньо шутира, но вратарят Якупович спаси. Мърсисайдци продължиха да действат мудно в атака и защитата на „тигрите” предотвратяваше всяка една опасност.

В 44-ата минута Хъл Сити поведе след лоша намеса на вратаря на гостите Симон Миньоле и гол на новото попълнение Алфред Ндайе, привлечен от Виляреал под наем в последния ден от зимния трансферен прозорец.

Футболистите на Юрген Клоп опитаха натиск в началото на втората част, но стражът на домакините Якупович се намеси решително при удари на Емре Джан, Джеймс Милнър и Садио Мане. В 60-ата минута мърсисайдци претендираха за дузпа след падане на Роберто Фирмино, но не получиха наказателен удар. Домакините дебнеха за шансове на контраатаки, като в два случая Ернандес пропусна да се разпише. В 67-ата минута удар на Милнър бе блокиран пред голлинията от Магуайър, а след това Коутиньо не успя да направиш добавка за гол от изгодна позиция.

В 84-ата минута сенегалецът Ел-Хаджи Ниасе сложи точка на спора след асистенция на Андреа Ранокиа, привлечен от Интер през изминалия трансферен прозорец, предаде "Блиц".

След успеха си Хъл Сити остава в зоната на изпадащите, заемайки 18-о място с 20 точки, но е само на точка от спасителната 17-а позиция, на която е имащият мач по-малко Суонзи. Ливърпул остава четвърти с 46 точки и на 13 от лидера Челси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА