7 Февруари, 2017 14:56 5 530 9

Ще се върне ли BMW във Формула 1?

  • bmw-
  • завръщане-
  • формула 1

Компанията отхвърли слуховете, че може отново да стане част от спорта

Ще се върне ли BMW във Формула 1? - 1

Германският автомобилен гигант BMW не планира завръщане във Формула 1, обявиха от компанията, която се оттегли от спорта през 2009-а. Наскоро обаче концернът започна сътрудничество с McLaren по някои бъдещи проекти, което доведе до спекулации, че може да стане отново част от Формула 1. Това обаче бе отхвърлено.

„Когато решихме да се оттеглим през 2009-а това бе стратегическо решение на компанията в дългосрочен план. Искахме да използваме част от ресурсите от Формула 1 за развитието на други неща и го направихме, като се утвърдихме сред водещите производители на електроавтомобили. Следим развитието на моторните спортове, но в момента нямаме планове да влизаме отново във Формула 1” се казва в официалното съобщение.

През годините BMW участва по различни начини във Формула 1, като през 1983-а с двигатели на концерна Джак Брабъм стана шампион. Компанията се завърна в края на 90-те в сътрудничество с Willams, след което през 2005-а купи Sauber и постигна добри резултати, сред които второ място при конструкторите през 2007-а след дисквалификацията на McLaren.

Роберт Кубица спечели в Канада през 2008-а единствената победа за BMW, след което тимът се оттегли в края на следващия сезон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диййй

    7 4 Отговор
    Ще се върне само, ако го тегли ония с коня иначе, ще е недвижимо имущество ;)))

    Коментиран от #5

  • 2 BRABUS

    4 6 Отговор
    Хаха, как да се върнат като ще са плследни
  • 3 BRABUS

    4 5 Отговор
    Последни!
  • 4 Shmeker

    1 4 Отговор
    Формула 1 е прогнила от всякъде. Не виждам за какво им е да се бутат там, може би след като дядо ви Бърни се махне.
    В статията не пише, че BMW.Williams.F1 бяха дълбоко порязани уж заради гумите на Мишлен.
  • 5 Сиско

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "диййй":

    хахахаха
  • 6 случаен

    2 1 Отговор
    А дали Ралф Шумахер и Монтоя нямаха победи? И не беше ли Монтоя единият от двамата карачи,направил за смях Червеното конче,което изпревари от външна страна на завоя ''фибата'' в Монте Карло точно с БМВ?
  • 7 mediator37

    2 1 Отговор
    БМВ е фирма, която добре си прави сметките и не пилее пари на вятъра. Не се замесва в скандали, в корупционни практики. Цялата й продукция има подчертано спортен имидж, и няма смисъл да го подсилват с Ф1. Пенсионерските марки имат нужда от участие във Ф1 за да печелят млади клиенти, ама не им се отдава.
    На БМВ първото място по продажби в премиум сегмента им стига. Не ламтят за първи места в състезания, нека и другите да се радват.
  • 8 трета

    1 3 Отговор
    И без това са най бързите коли от сервиз до сервиз,не им трябва да затвърдят че се трошат и таблата им светят както Коледни елхи,но собствениците им упорито твърдят че са доволни ,макар колите да са с китайски части и ги сглобяват неграмотни тарамбуки,но важното е че са доволни...Пък и летни модели..Пълен смях.А за Ф1 не са дорасли със посредствени шофьорчета и кретенска кола нищо пак няма да направят.
  • 9 BMW

    0 0 Отговор
    ферари просто е един паметник защо не му напишат истинското име IVECO