Last news in Fakti

10 Февруари, 2017 20:49 828 0

Димитров: Усещах вдъхновение от публиката

  • димитров-
  • вдъхновение-
  • публиката

Родната тенис звезда Григор Димитров преодоля поредното препятствие по пътя си към трофея от турнира "София Оупън".Българинът наелектризира публиката с отиграванията си и отказа коравия рожденик Виктор Троицки след малко над час игра в зала "Арена Армеец" (6:3, 6:3).

На пресконференцията след края на двубоя Григор сподели, че се е движел по-добре по корта в сравнение с тежкия мач с Йежи Янович вчера и вече мислите му са насочени към следващия му двубой. Негов съперник на полуфиналите ще бъде победителят от двубоя между между словака Мартин Клижан и грузинеца Николоз Басилашвили.

"През цялата година играя добре, здрав съм, раста и просто съм фокусиран върху себе си и играта си. Псевдонимите ги оставям настрана", каза Григор, коментирайки въпрос, свързан с прякора му "Бейби Федерер".

"Разбира се, че усещах вдъхновение от публиката, както снощи, така и днес. След първия гейм започнах да влизам във форма, в играта, която исках да играя. Без тази подкрепа на публиката понякога е много трудно", продължи Димитров.

"С всеки изминал ден се чувствам по-добре. По-добър мач днес, движех се по-добре по корта, простичките неща са най-важни за мен в момента. Физически съм добре и гледам изцяло към утрешния мач", добави 25-годишният хасковлия.

Запитан дали обмисля създаването на собствена академия или нещо подобно, с което да допринесе за развитието на родния тенис, Димитров отговори: "В момента това е нещо далечно за мен. Изцяло съм фокусиран върху себе си и играта си, имам толкова много цели да постигам и това са странични неща за мен. Не мога да мисля за това в момента и не искам да мисля за това в момента. Винаги е хубаво да имаш идол, който те вдъхновява, винаги ме радва, когато някое дете иска автограф. Надявам се в бъдеще да помогна".

Що се отнася до съперника му на полуфиналите, чието име все още не е ясно, Григор заяви: "Клижан е левичар, знаеш какво да очакваш. С Басилашвили мисля, че никога не съм играл. Ще погледаме с моя треньор запис от мача между двамата, но в момента съм доволен от себе си и играта си".

Григор заяви още, че не може да каже отсега дали и догодина ще участва на "София Оупън", а на въпрос за грамотността на българската тенис публика, той отвърна по следния начин: "Не мога да се оплача в момента. Всичко върви по план, така че пак им благодаря".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА