14 Февруари, 2017 21:28 897 0

Стефанова записа реми на световното в Техеран

  • стефанова-
  • реми-
  • техеран

Родната гордост в шахмата Антоанета Стефанова завърши реми в първия си мач от 2-ия кръг на Световното първенство по шахмат за жени, което се провежда в Техеран, Иран.

Българската гросмайсторка игра с черните фигури и завърши при равенство срещу грузинката Саломе Мелия.

Двете се съгласиха на реми на 71-ия ход, като в един момент Стефанова имаше предимство, но не успя да го материализира. Утре двете състезателки ще излязат отново една срещу друга, но вече с разменени цветове на фигурите.

В неделя Стефанова преодоля първия кръг доста категорично, като набързо спечели две победи над кубинската гросмайсторка Яниет Мареро Лопес.

Световното индивидуално първенство по стандартен шахмат за жени се провежда до 4 март в Еспинас Палас в Техеран, Иран по "нокаут" система.

Ако Стефанова спечели срещу тази грузинка, на осминафиналите я чака отново съперничка от тази страна. Тя ще чака победителката от сблъсъка Нино Бациашвили и Нино Куртсидзе, които приключиха също реми в първата среща по между си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА