19 Февруари, 2017 09:38, обновена 19 Февруари, 2017 10:22 1 327 0

Отпадане за Гришо, шамари за Барса и Лудогорец

  • григор димитров-
  • барселона-
  • лудогорец-
  • биатлон-
  • художествена гимнастика-
  • българия
Отпадане за Гришо, шамари за Барса и Лудогорец - 1
Снимки: БТА

Не може да определим изминалата седмица като особено успешна за родния спорт в световен мащаб. Европейските клубни турнири се завърнаха на сцената, но нашият представител Лудогорец този път не успя да ни зарадва. В същото време феноменалният старт на тенис сезона на Григор Димитров бе временно прекъснат след отпадането му от турнира в Ротердам. Биатлонистите ни се представиха посредствено на световното в Хохфилцен, а бъдещето на художествената ни гимнастика допусна доста грешки, но все пак си заслужи среброто.

Предлагаме Ви топ 5 на акцентите от изминалата спортна седмица.

1. ПСЖ нахрани Барса с 4 гола

Отборът на ПСЖ записа паметна победа с 4:0 над Барселона на своя "Парк де Пренс". Срещата бе първи двубой между двата тима от осминафиналната фаза на Шампионската лига, а парижани вече са много близо до продължаване в следващата фаза на надпреварата.

Бившият футболист на Реал (М) Анхел Ди Мария заби две от попаденията (18', 55'). По веднъж за гръмкия успех се разписаха Юлиан Дракслер (40') и Единсон Кавани (72').

В заключителните минути Барселона така и не успя да се добере поне до почетен гол и ще трябва да се надява на чудо на реванша на "Камп Ноу".

2. Копенхаген обезличи Лудогорец

Наред с Шампионската лига, тази седмица на екрана се завърна и вторият по сила европейски клубен турнир - Лига Европа. Тази надпревара няма блясъка на Лигата на богатите, но в нея страната ни е представлявана от Лудогрец и родните фенове очакваха 1/16-финалният сблъсък срещу Копенхаген с голямо очакване.

Уви, този път българските шампиони не бяха на себе си и разочароваха близо 14 000 фена, дошли на "Васил Левски", след загуба с 1:2.

Гостите от Дания откриха резултата още във втората минута, когато Абел Анисе си вкара автогол. След остро центриране от корнер Солбакен отклони топката, тя се удари в главата на Анисе и влетя в мрежата на българите.

В 53-ата минута Юсеф Туту получи пас по земя и с шут от 15-16 метра реализира второ попадение за своя тим, матирайки Стоянов.

В 81-ата минута, в една от разочароващо малкото си по-опасни атаки, Лудогорец се възползва отлично и намали резултата. Натанаел центрира към оставения абсолютно непокрит Марселиньо. Бразилецът обаче не успя да отправи хубав удар, но въпреки това топката придоби неочаквана траектория, рикушира в напречната греда, а при добавката резервата Клаудиу Кешерю бе на правилното място за да вкара за 1:2.

До края на срещата родният първенец направи каквото може, за да се добере поне до ремито, но трудностите в преден план продължиха и за повече попадения нямаше нито време, нито сила.

Така на реванша в Дания, Копенхаген ще има два гола на чужд терен и спокойствието на фаворит в срещата.

3. Давид Гофен най-накрая налучка как да бие Григор

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров напуска турнира в Ротердам, след като бе победен от Давид Гофен.

Българинът отстъпи с 4:6, 6:1, 3:6 в среща от четвъртфиналите на надпреварта с награден фонд 1,85 милиона евро след оспорвана битка, продължила 2 часа и 18 минути.

Белгиецът, който е 11-и в света, записа първи успех над Григор в четвъртата среща на ниво АТП между двамата, след като първата ни ракета го победи на два пъти от началото на сезона - на четвъртфиналите на Australian Open и на финала в София преди няколко дни.

Димитров, който бе в серия от шест поредни победи преди този мач, започна годината по фантастичен начин, като днес записа едва втора загуба от 18 мача, които му донесоха и две титли.

Българинът отказа участие на турнира в Марсилия следващата седмица и ще си даде малко почивка след изключително натоварената програма от началото на сезона.

4. Гимнастичките ни с обещаващо представяне в Москва

Българският национален ансамбъл по художествена гимнастика спечели сребърен медал в многобоя на първото си международно състезание - Гран При на Москва.

Родните грации, които играха в състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, завършиха надпреварата в Русия със сбор от 32.150 точки (15.700 на пет обръча и 16.450 на три топки/две ленти).

Възпитаничките на Весела Димитрова и Михаела Маевска играха днес с много настроение и допуснаха някои неточности, имаше и изпускане на уред (топка), но въпреки това впечатлиха с трудности в съчетанията си.

По-рано ансамбълът ни девойки пък завоюва бронза от съпътстващия турнир "Алина Къп".

5. България отново е в топ 10 на биатлона

Красимир Анев, Владимир Илиев и отчасти Антон Синапов върнаха страната ни в топ 10 на класирането за Световната купа по нации при мъжете с представянето си на световното първенство по биатлон в Хохфилцен

При задържане на позицията до края на сезона ще имаме промяна в квотите за следващия.

Държавите между 6-о и 10-о място могат да регистрират 7 биатлонисти, а пет от тях да вземат участие в стартовете за СК. В момента сме с едно място по-малко. Мъжете ни изпревариха Швеция за десетото място, като основната заслуга е на Анев с неговите 6-о и 7-о място съответно в спринта и преследването.

В същото време, в индивидуалния старт на 20 километра, от българите Красимир Анев се представи най-добре. Той завърши 16-и с изоставане от 2:06.8 минути също с два пропуска.

Владимир Илиев направи три грешки при стрелбата и се нареди 24-и на 3:00.5 минути.

Също с три пропуска Антон Синапов стана 39-и на 4:21.4 минути, а Димитър Герджиков се класира 81-и с пасив от 8:44.7 минути след шест грешки на огневия рубеж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА