Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 09:28 1 227 0

Франц Бекенбауер има нови проблеми

  • бекенбауер-
  • превод-
  • пари-
  • разследване-
  • юар

Нов неизвестен превод на пари навлече неприятности на легендата

Франц Бекенбауер има нови проблеми - 1
Снимка: БТА/АР

Франц Бекенбауер има нови проблеми. Преди около половин година швейцарската прокуратура започна разследване срещу Кайзера за подкуп и пране на пари във връзка със Световното по футбол в Южна Африка. Сега според публикация на в. Билд сега става дума за един неизвестен превод на пари, свързан с Бекенбауер.

Вестник „Билд“ се позовава на документи от прокуратурата, според които през 2005 г. Футболният съюз на Южна Африка е имал затруднения и затова се е обърнал с молба за подкрепа от ФИФА. Според информацията става дума за изплащане на хонорари на трима съветници, към които южноафриканският Футболен съюз се е обърнал.

Най-малко 1.7 милиона евро ФИФА е изплатила заради Футболния съюз на Южна Африка на Франц Бекенбауер, Андреас Аболд и Федор Радман. Според документите Андреас Аболд и Федор Радман са получили парите директно, а парите на Бекенбауер са преведени по сметка на фирма в Гибралтар. Това трябва да е завил на швейцарската прокуратура бившият финансов шеф на ФИФА Маркус Катнер. Към момента нито ФИФА, нито Бекенбауер са коментирали тази информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА