22 Февруари, 2017 13:53 1 113 1

Русев: Това бе последният ми ден в Левски

  • русев-
  • левски-
  • оттегляне-
  • фенове-
  • натиск

Собственикът на Левски пусна официално съобщение на сайта на сините

Русев: Това бе последният ми ден в Левски - 1
Снимка: БТА

Главният акционер на Левски Спас Русев се оттегля от клуба. Причината - натиска на феновете, но онези, заради които няма почтени такива. Той обяви решението си, че това е последният му ден в Левски с изявление на официалния сайт на "сините".

Русев обясни, че той става третият пореден собственик, прокуден от феновете. Той ще предостави акциите си на въпросните фенове, които искат управлението в свои ръце, макар че ги нарече "хора без имена", за които Левски е "мнима кауза". Одитът, направен на Левски след поемането на управлението от Русев, е показало, че клубът е във фалит.

Ето пълният текст на съобщението, публикувано в клубния сайт:

Футболът съществува, защото е красива игра. Радва милиони хора. Вдъхновява малчугани да постигат успехи на терена и извън него. Създава приятелства. Сплотява семейства, които заедно гледат и изживяват мачовете на любимия отбор. Футболът съществува заради своите почтени почитатели. Мъже и жени, момчета и момичета, които са привърженици на даден отбор, подкрепят го, следят изявите му. Почтено.

Днес е последният ми ден в “Левски”. Днес, 22 февруари, съм принуден да се оттегля от професионален футболен клуб “Левски”, превръщайки се в третия пореден собственик от най-новата история на клуба, който прави това под натиск на т.нар. фенове. Това не са почтените почитателите на отбора, заради които футбола съществува.

Оттеглям се под натиска на онези, заради които няма почтени почитатели. Очевидно е време ръководителите на въпросните фенски организации, които твърдят, че знаят и могат да управляват клуба, да се заемат с това.

Когато станах собственик на “Левски” заявих, че работата за отбора е кауза за мен. Влязох в клуба с най-искрените намерения “Левски” да е успешен клуб. След направения одит на Earst & Young се оказа, че “Левски” е практически във фалит. Мой приоритет стана съществуването на клуба - погасяване на задължения, стабилизиране на финансовото положение, внасяне на необходимото спокойствие в играчите и треньорския щаб.

Започнах да работя в трудна ситуация - футболистите бяха селектирани от други хора, треньорът напусна без причина, така наречените фенове бойкотираха и прогониха почтените почитатели от трибуните, аз и семейството ми бяхме подложени на непрекъснат натиск и унижение.

Във връзка с това, връщам акциите в клуба и ги предоставям на организациите на т.нар. фенове. Ще предложа и на Даниел Боримиров да направи същото. Нека онези, които претендират, че милеят за “Левски”, да поемат бъдещето на клуба в свои ръце. Време е да напуснат комфортната зона на своята анонимност и да застанат пред почтените почитатели на “Левски” с имената си.

Защото времето за скритите атаки, подмолните действия и скритите интернет "трол" злодеяния изтече. Мога с ръка на сърцето да кажа, че атмосферата около клуба е токсична и злонамерена. Такава е, защото хора без имена, скрито, зад завесата, на която пише измамното “фен клуб”, се опитват да дърпат конците на най-големия български футболен клуб.

За мен “Левски” е почтена кауза. Не мога да остана в клуб, подложен на атаки от хора, за които “Левски” е само мнима кауза. Искам още веднъж да подчертая, че аз застанах отпред с името си от първия ден. Бях искрен в намеренията си, честен в действията си до последния ден. Така ще бъде и занапред."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лумпени

    1 0 Отговор
    В лицето на Боримиров и на някакви смешни фракцйй и фен организацйй можем да кажем........добре дошъл Таке!!!