23 Февруари, 2017 10:26 832 0

Радуканов се оплака от феновете на Левски

  • радуканов-
  • фенове-
  • левски-
  • пирин

Треньорът на Пирин коментира промените в клуба

Радуканов се оплака от феновете на Левски - 1
Снимка: БТА

Старши треньорът на Пирин Милен Радуканов говори за предаването "Домът на футбола" по DIEMA SPORT.

"Приятно е, радвам се, че така се получи още след първия мач. Много беше важно за момчетата да имат спокойствие. Дано са се разходили с високо вдигнати глави в Благоевград, защото си го заслужиха с мача срещу Левски, заяви Радуканов, който направи подробен анализ на победата нас "сините" с 1:0 в събота.

Още сме в началото на пътя от това, което искаме. Като треньори даваме насоките си, но футболистите ги изпълняват. В последния месец видях страхотни момчета, които искат да се учат и се опитват бързо да възприемат нещата. Хвърлихме доста пот и в контролите, вече загатваме това, което искаме да правим.

Най-важно беше, че гледахме всички мачове на Левски и бяхме наясно в детайли с всичко, което да очакваме. Затова и бях сложил Тони Тасев на върха на атаката, с излизането на Пиргов и Александров Левски имаха доста проблеми в центъра на защитата. Опитвахме се да ги караме да изнасят чрез Сандберг и да го пресираме. Радвам се, че се получи.

Всички останали момчета бяха близо до противниците, отнемахме им топката, това очаквахме, това се и получи. Знаехме, че ще имаме свободни пространства по фланговете, опитвахме се от там да атакуваме. След като спечелихме, значи схемата на Левски е била удобна за нас. Така беше и наистина. Цяла седмица тренирахме тактиката си срещу тях и ни се получи.

Много е важно да обясняваш на футболистите, но е важно и да те разбират. Ако остава само на дъската, ще е различно. На терена е доста по-трудно и се постига само с много тренировки. За всеки мач се готвим в детайли, опитваме се да си изградим идеите, които да изпълняваме цял мач. Това е само първата крачка, трябва да продължаваме така и занапред", заяви Радуканов и разкри какво е променил, за да стигне до успехите.

"Успях да променя духа на отбора, защото имам опит. Преди 23 години бях в Пирин, започнах февруари, спечелихме седем поредни домакинства. Исках този дух да се върне, а това не се е променило. Повече от 50% от хората тук са от собствената школа. Важното е ние да дадем напътствия на тези момчета, те ще се развият.

Бях добре приет още от първия ден, поздравявам публиката. Самите футболисти казаха, че като са излезли на терена, са се оставили на емоцията. Благодаря им за приема, има разбирателство между мен и тях. Дано остане така, защото във футбола има и загуби, има и равенства. Ако показваме духа, ще ни подкрепят. Аз ще отговоря с труд, за да са доволни хората.

Мечтите и желанията са безплатни за Купата. Ние сме концентрирани върху задачата да задържим отбора в елита и да изградим стила си. Купата е само една награда за нас, ще се опитаме да спечелим дадения ни мач. След този мач с Левски много хора ще ни вдигат и ще ни тупат по рамото, но ще държа момчетата на земята. Купата е само награда, колкото по-далеч стигнем, толкова по-добре. Аз съм я печелил и като футболист, и като треньор, надявам се да стигнем далеч"

Радуканов беше обиждан от фенове на Левски след загубата в Благоевград.

"Разочарован съм донякъде от феновете на Левски, защото спечелихме битката на терена и не заслужавам тези псувни. Играл съм там, вдигал съм Купата, не заслужавам такова отношение. Даже си мислех накрая, че ще ме изпратят с аплодисменти, защото така мисля, че трябва да бъде. Хората бяха афектирани, не мога да им се сърдя, само съм малко разочарован", призна Радуканов.

"Само мога да се радвам, че играх и в двата гранда. Левски и ЦСКА са най-добрите отбори. Всичко се случва в живота, треньори са минавали къде ли не по Европа, така че не се знае. Амбиции имам големи, където ме поканят навсякъде оставям всичко от себе си. Никого не съм подвел досега, имам големи амбиции."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА