23 Февруари, 2017 13:26 831 0

Матеус: Байерн е като кон с късмет

  • матеус-
  • байерн мюнхен-
  • арсенал

Баварците си играят с огъня, но още не са се опарили, размишлява Лотар

Матеус: Байерн е като кон с късмет - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият капитан на Байерн Мюнхен Лотар Матеус е на мнение, че баварският колос си играе с огъня заради двете лица, които демонстрира през кампанията. Шампионите видимо не се напрягат особено в първенството, но пък в супердербито през декември буквално размазаха преследвача РБ Лайпциг, като преди мача двата тима бяха с равен брой точки.

Миналата седмица баварците пребиха Арсенал с 5:1 и практически се класираха за четвъртфиналите на Шампионската лига, но дни по-късно спасиха точката срещу абоната си Херта в 96-ата минута, като "старата дама" имаше 11 поредни поражения срещу този противник.

"Един добър кон не скача по-високо, отколкото му трябва", коментира пред вестник "Тагесцайтунг" Матеус специално за мача с Арсенал. Носителят на Златната топка обаче е критичен, че рязката смяна на темпото от мач на мач може да повлияе негативно на мюнхенци.

"Това е една игра с огъня. До момента те не се опариха. Когато дойдат важните мачове, Байерн играе добре. Сещам се за изключителния им мач срещу Бремен на старта на сезона, за домакинския мач с Атлетико, за важния мач с РБ Лайпциг, както и за срещата с Арсенал."

"За отборите на Анчелоти е характерно, че невинаги играят добре, но печелят важните мачове. Байерн се оставя в решителни моменти на индивидуалната си класа и късмета", добави Матеус.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА