Last news in Fakti

2 Март, 2017 11:24 794 0

Бивш играч на ЦСКА ще рита с Пато в Китай

  • мораес-
  • канаваро-
  • пато-
  • витсел-
  • тяндзин куандзин

Фабио Канаваро ще разчита на Жуниор Мораес редом до Алешандро Пато и Аксел Витсел

Бивш играч на ЦСКА ще рита с Пато в Китай - 1
Снимка: БТА/АР

Китайските отбори похарчиха рекордните над 388 милиона евро тази зима за нови играчи, а Тяндзин Куандзин подсили атаката си в последния момент с бившата бразилска звезда на ЦСКА Жуниор Мораес. Китайският клуб взе 29-годишния нападател под наем от Динамо (Киев) в последния ден от трансферния прозорец в най-голямата азиатска страна, след като преди това се провали с опитите си да привлече някой от голмайсторите в германската Бундеслига, Марио Манджукич и Единсон Кавани.

Кьолн отказа сериозна оферта от 50 милиона евро за френския си най-добър реализатор Антони Модест, а преди това китайците са се провалили и за голмайстора на Борусия (Дортмунд) Пиер-Емерик Обамеянг. 27-годишният габонски национал отдавна е спряган и за редица европейски грандове, но продължава да бележи за вестфалци.

„За съжаление Борусия (Дортмунд) отхвърли нашето предложение”, призна световният шампион с Италия от Мондиал 2006 в Германия Фабио Канаваро. 43-годишният италианец в момента е треньор на Тяндзин Куандзин, а тази зима отборът привлече бразилеца Алешандре Пато от Виляреал за 18 милиона евро и Аксел Витсел от Зенит за 20 милиона евро.

Китайският клуб не успял и с офертите си за Сандро Вагнер от Хофенхайм и Марио Гомес от Волфсбург, който отхвърлил предложението за годишна заплата от 15 милиона евро. Тяндзин Куандзин получил отказ още за Марио Манджукич от Ювентус и Единсон Кавани от ПСЖ.

„Мислех, че няма да отида никъде тази зима. Предложението от Китай дойде изненадващо, но аз открих в него много интересно предизвикателство. Не е тайна, че през последните години първенството на Китай е впечатляващо. Нивото на Суперлигата непрекъснато се повишава. Не се страхувам от конкуренцията. По време на цялата си кариера най-големият конкурент съм си аз и ако съм в най-добрата си форма, бъдете сигурни, че ще постигна целите си. Оставам с добри спомени от Украйна и Динамо, който ще остане завинаги в сърцето ми. Ако след края на договора ми за наем не ме искат, ще се върна в Киев и ще се радвам”, коментира Жуниор Мораес трансфера си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА