7 Март, 2017 14:56 795 0

Лудогорец рекордьор по отбелязани голове

  • лудогорец-
  • класация-
  • голове-
  • успеваемост

Играчите на Георги Дер­менджиев бележат по 2.61 гола средно на среща

Лудогорец рекордьор по отбелязани голове - 1
Снимка: БТА

След победата на Лудогорец над Пирин с 3:0, „ор­лите" закръглиха на 60 головете си в Първа лига през този сезон. Това е наистина впечатляващо постижение, тъй като сме март, а от началото на сезона са минали 23 кръга и ос­тават още 13.

Играчите на Георги Дер­менджиев бележат по 2.61 гола средно на среща като едно поглеждане в Топ 30 на пър­венствата на Европа (тези на Казахстан, Беларус, Норвегия и Швеция не се броят, защото се играят в цикъл пролет-есен), показва, че пред Лу­догорец са само чети­ри отбора. Става ду­ма за Монако, Барсе­лона, както и местни­те доминанти Базел и Селтик. Колко обаче бележат те?

„Монегаските'" на Леонардо Жардим играят наистина вдъхновяващ футбол и вече имат умопомрачителните 82 гола в Лига 1. Това прави средно по 2.93 попа­дения средно на мач. Почти залепен до Монако е лидерът в Испания Барселона. Лео Меси и компания бележат средно по 2.92 гола на двубой, като в При­мера дивисион имат реализирани 76 гола в 26 срещи, докато „монегаските" са от­белязали головете си в два мача повече.

Стигаме и до дру­гите два тима пред Лудогорец в импро­визираната класация. Базел, който беше елиминиран от разградчани в Шампионс­ката лига, има вкара­ни три попадения повече от българите - 63 в същия брой срещи (23). Селтик пък е с цели 73 порязвания на противниковите врати, но в 27 срещи, отбелязва "Меридиан мач".

Любопитно е кои отбори са зад „орлите"? Такива като Байерн (2.48 средно на мач), Фейенорд (2.44), Наполи (2.3), Шахтьор (2.2), Порто (2.2), Ливърпул (2.15), Бешикташ (1.95), Олимпиакос (1.87) и Зенит (1.83). Ако съставът на Ге­орги Дерменджиев продължи с това тем­по до края на сезона ще има 93 гола, а титлата ще бъде спе­челена още в края на април.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА