15 Март, 2017 09:57 727 0

Лестър пише история

  • лестър-
  • севиля-
  • шмайхел-
  • морган-
  • олбрайтън-
  • шампионска лига

Лисиците отстраниха Севиля след 2:0 в реванша

Лестър пише история - 1
Снимка: БТА/АР

Лестър е на четвъртфинал в Шампионската лига. Английският първенец, воден от временния мениджър Крейг Шекспир, победи испанския Севиля с 2:0 в мач-реванш от осминафиналите и продължи напред в турнира. Първата среща на испанска земя завърши 2:1 за Севиля.

В герой на мача на препълнения „Кинг Пауър стейдиъм“ се превърна Каспер Шмайхел. Датският вратар на домакините се представи перфектно, а върхът на изявите му беше спасената дузпа на Нзонзи в 77-ата минута.

„Лисиците“ поведоха с гол на Уес Морган в 27-ата минута. Защитникът засече отлично центриране в наказателното поле и отблизо опъна мрежата за 1:0.

В 54-ата минута Марк Олбрайтън покачи резултата. Той се възползва от лошо отбита топка от защитник в бяло и от границата на пеналта прониза вратаря за 2:0. Четвърт час преди края севилци останаха с 10 души на терена. Семир Насри се счепка с Джеймс Варди, двамата получиха жълти картони, а за французина това се оказа фатално, защото картонът за него беше втори и автоматично получи червен.

В 77-ата минута напрежението достигна връхната си точка. Витоло се сблъска с Каспер Шмайхел и Кристиян Фукс. Реферът Даниеле Орсато побърза да посочи „бялата точка“. Стивън Нзонзи се нагърби с изпълнението, изпълни слабо по земя, а датският страж се хвърли и спаси дузпата.

Лестър няма грешка у дома в Шампионската лига през този сезон - 4 победи в 4 мача. Севиля няма победа в Англия - 2 равенства и 3 загуби.

„Лисиците“ досега само веднъж бяха отстранявали съперник при разменено домакинство в Европа - Гленавон за КНК през сезон 1961/62. Севиля прекъсна серия от 8 поредни мача без загуба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА