Last news in Fakti

17 Март, 2017 15:24 485 0

Режат бюджета за Олимпиадата в Токио

  • олимпийски игри-
  • бюджет-
  • токио-
  • мок-
  • бах

Можем да спестим още пари, коментира шефът на МОК

Режат бюджета за Олимпиадата в Токио - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах обяви, че бюджетът на Игрите в Токио през 2020 година ще бъде съкратен наполовина от този, който бе гласуван.

Японците обявиха, че общата стойност на строежа, реновацията и подготовката на обектите ще бъде около 30 милиарда долара, но работна група за оптимизацията им ги съкрати наполовина.

"Бюджетът на Игрите през 2020 година в японската столица е съкратен вече на половина от началната цифра. Но аз съм сигурен, че можем да свалим още разходите и да спестим повече пари", заяви президентът на МОК Томас Бах.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА