20 Март, 2017 12:26 1 673 7

Шакил О'Нийл изненада: Земята е плоска!

  • о'нийл-
  • земя-
  • плоска-
  • твърдение

Баскетболната легенда стана за смях

Шакил О'Нийл изненада: Земята е плоска! - 1
Снимка: shutterstock.com

Баскетболната звезда Шакил О'Нийл привлече вниманието на почитателите на науката с гръмко твърдение. В своя подкаст той обявява, че според него Земята е плоска и всичко, което знаем за нея, е лъжа, съобщава CNET.

"Вярно е. Земята е плоска. Земята е плоска. Да, така е", казва О'Нийл и продължава: "Слушайте, има три начина да манипулираш съзнанието - какво четеш, какво виждаш и какво чуваш. В училище първото, което ни учат е, че Колумб е открил Америка, но когато е дошъл тук, вече е имало хора с дълги коси, които са пушели лули на мира. Какво ви казва това?"

"Аз редовно шофирам от единия бряг до другия. Пътувам от Флорида до Калифорния през цялото време и на мен земята ми изглежда плоска. Не карам нагоре и надолу в 360-градусов ъгъл. Както и всичките говорения за гравитацията. Виждали ли сте отвъд Атланта и всички тези сгради?", пита О'Нийл.

"Искате да ми кажете, че Китай е под нас? Не е. Светът е плосък", категоричен е баскетболистът. Според него сателитните изображения може да са просто измислени рисунки. Накрая още веднъж казва, че Земята е плоска и дори квадратна.

Изказването му идва на фона на същото твърдените на баскетболиста Кайри Ървинг, който наскоро обяви, че според него Земята е плоска. О'Нйил казва, че е съгласен с Ървинг. Остава неясно дали той го иронизира, но изглежда доста убеден в твърдението си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 123

    4 5 Отговор
    незнам дали е плоска , но определено сегашния модел е една измислица и цялата ни представа за космоса е компютърна графика...
  • 3 хаа ха

    7 0 Отговор
    На високо акъл не расте...
  • 4 истина една

    2 0 Отговор
    простено му е човека е спортист
  • 5 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    плосък е мозъка му
    нямам гънки
  • 6 Vasik Atanasova

    1 0 Отговор
    плосък е мозъка му
    нямам гънки
  • 7 Стойчо Караилиев

    2 0 Отговор
    Истина е, че снимките направени на земята от космоса и на космоса се редактират от НАСА преди да бъдат публикувани за широката общественост. Това е нещо, което НАСА сама го признава и казва официално. Защо се прави и каква е причината, никой не иска да каже.
    Което от своя страна буди въпроси за конспиративни теории.