Last news in Fakti

22 Март, 2017 14:24 1 085 0

Фъргюсън обяви кои са най-големите отбори

  • фъргюсън-
  • лига европа-
  • грандове-
  • история-
  • манчестър юнайтед

Юнайтед трябва да се концентрира върху Лига Европа, заяви легендата

Фъргюсън обяви кои са най-големите отбори - 1
Снимка: БТА/АР

Бившият мениджър на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън заяви, че до края на сезона клубът трябва да се фокусира върху спечелването на Лига Европа - турнир, който до този момент "червените дяволи" не са печелили. Великият шотландец говори и за цикличността по отношение на доминацията на европейската сцена.

Юнайтед се намира на пето място във Висшата лига и се бори за място в топ 4, докато в Лига Европа тимът е на четвъртфинал, където ще срещне белгийския Андерлехт.

"Истината е, че ние никога не сме печелили нито Лига Европа, нито купата на УЕФА. А сега жребият е чудесен. Не казвам, че е сигурно, че Манчестър Юнайтед ще спечели турнира, но има отличен шанс да го стори. Това си е европейска купа, а също така и място в Шампионската лига", каза Фъргюсън.

Според 75-годишния шотландец има цикличност при печеленото на европейските трофеи и английските отбори и в частност Юнайтед трябва да направят възможност, за да се върнат на върха.

"През 70-те години успехите бяха за Аякс и Байерн. През 80-те - за Ливърпул. 90-те години бяха тези на италианците и на Милан. След това и английските отбори имаха силни години. Сега колелото се паднало на испанските отбори, затова те имат такива успехи", обясни Фъргюсън, който води Юнайтед в продължение на 27 години.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА