22 Март, 2017 17:31 1 031 0

Моуриньо: Младите играчи са пикльовци!

  • моуриньо-
  • пикльовци-
  • млади-
  • технологии

Поколенията много се промениха, заяви наставникът на Манчестър Юнайтед

Моуриньо: Младите играчи са пикльовци! - 1
Снимка: БТА/АР

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо нарече "пикльовци" съвременните млади играчи. Португалецът призна, че забелязва голяма промяна в поведението на младите футболисти днес, в сравнение с играчите на същата възраст преди 10 години.

"Трябваше да се адаптирам към един нов свят. Към света на днешните млади играчи. Трябваше да разбера разликата между това да работя с момче като Франк Лампард, който на 23 години вече беше мъж, който мислеше за футбол, работа и професионализъм, и новите момчета, които на 23 години са деца. Днес ги наричам "момчета", а не "мъже", защото мисля, че те са пикльовци и всичко, което ги заобикаля не им помага в живота. Не ми помага и на мен в моята работа", заяви 54-годишният португалски специалист пред "Франс Футбол".

"Трябваше да се наглася към това. Преди десет години нито един играч нямаше мобилен телефон в съблекалнята. Това вече не е така. Но трябва да приемеш това, защото тръгнеш ли да се бориш с него, ще породиш конфликт и ще се върнеш в каменната ера", продължи Моуриньо, като добави, че това, че има син и дъщеря на подобна възраст му е помогнало да получи по-добро разбиране за това какъв е светът днес.

"Технологиите ни донесоха нови инструменти, науката също. Но ключът за всичко, когато говорим за лидерство, е да разбираш хората, с които работиш днес", каза още бившият мениджър на Челси и бивш наставник на Порто, Интер и Реал Мадрид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА