23 Март, 2017 16:54 913 5

Ники Михайлов: Можем да бием всеки!

  • михайлов-
  • холандия-
  • българия-
  • очаквания-
  • квалификация

Нямаме футболисти като от едно време, призна стражът

Ники Михайлов: Можем да бием всеки! - 1
Снимка: БТА

Николай Михайлов даде обширно интервю пред холандското интернет издание nos.nl, в което сподели очакванията си за предстоящата световна квалификация между България и "лалетата" на "Васил Левски" в събота. Той говори и за престоя си в Твенте и причините да пожелае да напусне клуба през 2013 година.

"За последно България игра на голям турнир, когато в състава бяха футболисти като Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров. Те играеха в големи европейски клубове. Сега е по-различно и на българските футболисти им е трудно да стигнат до това ниво. Нямаме играчи нито във Висшата лига, нито в Бундеслигата, нито в Ла Лига. В Италия имаме двама, но те са в клубове, които се борят за своето оцеляване. Качеството на нашия футбол падна значително през последното десетилетие. Понякога поднасяме изненади срещу силни отбори, но друг път губим от Люксембург", заяви Михайлов за nos.nl.

"Холандците също имат проблеми. В отбора има много млади футболисти, а част от тях дори не играят редовно на клубно ниво. Очевидно е, че холандците не са толкова силни, както преди няколко години, но те си остават фаворити за мен. Има обаче само един отбор, който има какво да губи в събота и това не сме ние. Ще направим всичко по силите ни, за да ги затрудним максимално", добави той.

"Напуснах Твенте през 2013 година, защото исках да направя стъпка напред в кариерата си. Имах няколко оферти - от Русия, Италия и Испания. Избрах тази на Верона. Впоследствие се оказа, че съм сбъркал. Треньорът имаше предпочитания към един бразилски вратар и аз не играех. Получи се неприятна ситуация. После се контузих тежко... Като цяло аз и моят екип направихме грешен избор. От финансова гледна точка беше супер, но....", започна Михайлов.

"После имах шанс да заиграя във Фулъм. Феликс Магат ме искаше, но преди да стане сделката, той беше уволнен и всичко пропадна. През 2014 година имах 3 оферти от Турция и избрах тази на Мерсин. Там бяхме 8 чужденци, а само 5 имаха право да играят и за мен беше трудно като вратар да получавам игрови минути. Въпреки това изиграх половината срещи. После дойдоха финансовите проблеми и всичко приключи. Сега пак съм в този отбор. Искам да натрупам игрова практика и да заиграя в по-силен клуб".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 веселин

    12 0 Отговор
    Можем,но единственото условие е ТИ да не си на вратата...😜
  • 2 Ганкиното

    9 0 Отговор
    Можем да бием всеки ,на табла ,на карти, на дансинга.

    Коментиран от #3

  • 3 Спиро

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ганкиното":

    Ама много си прав.
    Можем да ги бием, но човека не е казал на какво.
    Дали е говорил за футбол??
    Май е изпуснал да проследи какво се случва по терените у нас през последният четвърт век:)))
  • 4 ИББК

    4 0 Отговор
    Ще ги бием ако малкия перукан играе за Холандия
  • 5 Хаджи Папурко

    2 0 Отговор
    Можете, само чалга к.рвите да биете ,че те се дават без бой за пари.