Last news in Fakti

26 Март, 2017 15:59 1 634 0

В Холандия: Националният ни отбор е пародия!

  • холандия-
  • медии-
  • българия-
  • критики

Медиите в Ниската земя са безпощадни към Робен и компания

В Холандия: Националният ни отбор е пародия! - 1
Снимка: БТА

Загубата от България снощи е един от най-слабите мачове на Холандия в историята, пише холандското издание Volkskrant. България победи с 2:0 в София и постави под въпросителна класирането на холандците за Мондиал 2018.

Пресата в ниската земя подлага на унищожителна критика селекционера на "лалетата" Дани Блинд. Медиите припомнят, че Холандия пропусна и европейското първенство миналата година и поставят под въпрос способностите на Дани Блинд да изведе холандците до класиране за световното първенство догодина в Русия.

В страната констатират, че предишният треньор на отбора Гуус Хидинк бил уволнен, макар че постигнал доста по-добри резултати от Блинд.

"Представянето на Холандия дотук в световните квалификации бе поносимо, но тази пародия на футбол, която предложиха "оранжевите" срещу България, беше върха на посредствеността. Играчите на Дани Блинд играха със страх, бяха бавни и безидейни. На полупразния стадион "Васил Левски" изглеждаше така, сякаш играчите в синьо се виждат за първи път", пише Volkskrant.

"Блинд предприе неоправдан риск с включването на 17-годишния Матайс де Лихт на важен пост в центъра на защитата и се наложи да го сменя на почивката", пише още изданието.

Пресата припомня, че Дани Блинд има пет загуби в последните две квалификационни кампании - три за Евро 2016 от Исландия, Турция и Чехия и две за Мондиал 2018 - от Франция и България.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА