12 Юни, 2017 09:57 1 090 0

Испания потрепери, но победи Македония

  • испания-
  • македония-
  • коста-
  • силва-
  • ристовски

Испанците биха трудно с 2:1

Испания потрепери, но победи Македония - 1
Снимка: БТА/АР

Испания запази лидерската си позиция в група G от световните квалификации. Ла Фурия победи Македония трудно с 2:1 в Скопие пред 24 хиляди зрители на „Филип II Арена”.

Давид Силва откри резултата в полза на гостите след четвърт час игра след асистенция на Жорди Алба. В 27-ата минута Иско намери Диего Коста, който бе точен за 0:2. Домакините обаче не се предадоха и стигнаха до почетен гол. Легендата на местния футбол Горан Пандев намери Стефан Ристовски, който се разписа за 1:2 в 66-ата минута.

В друг мач от групата Италия очаквано не срещна трудности при домакинството на Лихтенщайн. „Скуадра адзура” буквално пожали значително отстъпващия по класа съперник и се наложи само с 5:0.

В 35-ата минута Спинацола намери Лоренцо Инсиние, който бе точен за 1:0. В 53-ата голмайсторът пък асистира на Андреа Белоти за 2:0. Едер се разписа за 3:0 четвърт час преди края. Федерико Бернардески покачи на 4:0 в 83-ата минута. В първата минута на добавеното време Спинацола подаде към Маноло Ганиадини, който оформи крайното 5:0.

В същото време Албания се наложи с класическото 3:0 при визитата си на Израел. Гостите успяха да се оттеглят на почивката с два гола аванс. И двете попадения бяха дело на Армандо Садику, който бе точен в 22-ата и 44-ата минута. В 71-ата минута Ледиан Мемушай вкара за 0:3 и окончателно отчая евреите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА