15 Юни, 2017 12:24 1 538 0

Арбитражният съд в Лозана отсвири ЦСКА

  • цска-
  • жалба-
  • разглеждане-
  • уефа-
  • кас

Жалбата на "червените" изобщо няма да бъде разглеждана

Арбитражният съд в Лозана отсвири ЦСКА - 1
Снимка: БТА

Жалбата на ЦСКА-София срещу УЕФА заради неполучения лиценз за участие в Лига Европа за сезон 2017/18 не присъства в дневния ред на Арбитражния спортен съд в Лозана (КАС), информира вестник "Меридиан мач".

Както е известно, на 29 май в БФС се получи официално писмо от централата в Нион, с което завършилите на второ място у нас “червени” се лишават от правото на участие в евротурнирите за предстоящата кампания.

От “Армията” побързаха да обявят, че ще обжалват това решение в КАС. На 8 юни изтече информация, че за апела ще бъдат платени 12 хил. швейцарски франка. Тази дата хващаше края на 10-дневния срок, в който трябва да бъде пусната жалбата.

Проверка в официалния сайт на КАС обаче показва, че: първо - Арбитражният спортен съд има практика публично да обявява на страницата си всяка регистрация на жалба; и второ - в публикувания на 13 юни график на изслушвания по различни казуси, който обхваща периода до 10 август, какъвто и да е случай с ЦСКА-София не присъства. В този времеви отрязък попада десетдневния срок, в който жалбата на “червените” би трябвало да бъде разгледана в КАС.

На базата на тези факти буди недоумение допълнителното удължаване на неведението, в което се намира четвъртият в класирането Дунав, който според БФС трябва да заеме мястото на втория ЦСКА-София в жребия за Лига Европа. Той ще се тегли в понеделник. Също така е странно, че от БФС дадоха евролиценз на “червените” в разрез със становището на принципала УЕФА за “тригодишното правило” за новите клубове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА