17 Юни, 2017 11:02 1 430 0

Бразилия взе реванш от България

  • българия-
  • национален отбор-
  • волейбол-
  • бразилия-
  • световна лига

Лесна и бърза победа за Селесао в мача от Световната лига

Бразилия взе реванш от България - 1
Снимка: БТА/АР

Българският национален отбор по волейбол започна с фалстарт участието си в Кордоба в Световната лига. „Лъвовете“ загубиха от Бразилия с 0:3 гейма (15:25, 19:25, 22:25) в първи мач от турнира в аржентинския град. Срещата продължи 77 минути.

Това беше четвъртото ни поражение в турнира. Имаме и три победи.

По всичко личеше, че нашият щаб предварително беше отписал мача. Селекционерът Пламен Константинов започна със странен състав, в който преобладаваха резерви. Титулярите получиха почивка с оглед предстоящите решителни битки срещу Сърбия и Аржентина.

Бразилците започнаха смазващо и поведоха с отчайващото 9:0. Чак тогава Тодоров с удар по блокадата реализира първата ни точка. При 12:2 за Селесао Пламен Константинов поиска прекъсване. Бразилците поддържаха комфортна преднина от 8-9, че дори и 10 точки. Накрая спечелиха гейма с 25:15 и поведоха лесно с 1:0.

Втората част беше по-равностойна, нашите даже поведоха с 8:6 преди първото прекъсване. Положителният импулс в играта им обаче бързо беше прекъснат от съперника. Методично хората на Ренан дел Зото започнаха да трупат точка след точка и направиха обрат. В крайна сметка взеха гейма с 25:19.

В третия гейм на полето се появиха за нас Николай и Розалин Пенчеви, Николай Николов, както и Цветан Соколов. Това веднага даде резултат и бразилците видяха доста зор. Поведохме с 10:9, но на следващото техническо прекъсване отново губехме с 14:16 след някои елементарни грешки. В следващите минути обаче нашите отново се активизираха и успяха да си върнат преднината в резултата за 18:17. В решителен момент от гейма Соколов докосна мрежата при атака и Селесао поведе с 20:19. След наш блокаут съперникът дръпна с 23:21, а после и с 24:21. Бразилците стигнаха до три мачбола. Реализираха вторият и спечелиха частта с 25:22, а с това и мача с 3:0.

България победи само преди седмица Бразилия с 3:1 във Варна. Нашите изиграха един от най-големите си мачове в последните години. Това бе първият ни успех над "Селесао" в Световната лига от 2 октомври 2007 година, но сега бразилците взеха лесен и сладък реванш.

Във Варна момчетата на Пламен Константинов изиграха три мача - победиха световния шампион Полша с 3:2 гейма, олимпийския първенец Бразилия с 3:1 гейма и загубиха изненадващо от по-слабия тим на Канада с 1:3 гейма.

След изиграване на всички мачове до момента националите са на девето място във временното класиране.

За финалната шестица в Куритиба (4-8 юли) се класира директно домакинът Бразилия. Визи ще вземат още пет тима в генералното класиране, така че към този момент запазваме шансове за финалите.

В следващите две нощи нашите ще играят мачове срещу Сърбия (22:10) и Аржентина (01:10) от Световната лига, а срещите ще се проведат в Кордоба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА