24 Юни, 2017 16:28 2 738 2

Лудогорец остава без българи?

  • лудогорец-
  • състав-
  • българи-
  • дерменджиев-
  • шампионска лига

Очаква се Дяков да бъде все по-рядко титуляр през новия сезон

Лудогорец остава без българи? - 1
Снимка: БТА

Лудогорец изигра вече три контроли от предсезонната си подготовка. Само една от тях обаче бе с по-сериозен характер - победата над втория в Азербайджан Габала с 2:0.

Все по-отчетливо обаче се забелязва, че Лудогорец най-вероятно ще атакува групите на Шампионската лига без българи. Както е известно, вратарят Владо Стоянов ще е аут поне до октомври, крайният защитник Йордан Минев бе освободен, а капитанът Светослав Дяков все по-рядко ще е титуляр, пише "Тема Спорт".

В средата на терена старши треньорът Георги Дерменджиев още от пролетта на миналия сезон започна да налага Густаво Кампаняро (25 г.), като за негов партньор ще избира между Лукас Саша (27 г.) или Анисе Абел (27 г.), които ще са с предимство пред 33-годишния Дяков. Фактът, че в мача с Габала родният национал игра в тандем с младока Китов, също е показателен за бъдещите планове на Дерменджиев.

Друга тенденция, която се набива на очи, е свързана с центъра на защитата. И в трите контроли дотук - с Родопа Смолян (8:0), Евроколеж Пд (15:0) и Габала (2:0), за титулярна двойка специалистът избираше Игор Пластун и Козмин Моци. През миналия сезон украинецът бе резерва на Паломино.

Аржентинецът обаче е желан от Аталанта и не е изключено да се стигне до трансфер. Още от края на изминалата кампания Пластун бе вече титуляр, като в последните два мача - с Черно море и Локо Пловдив, дори изведе Лудогорец с капитанската лента. Подобна бе картината и преди година, когато отново украинецът имаше предимство, но постепенно отстъпи мястото си на Паломино.

Останалите постове са без алтернатива и, както се казва, играчите са абонирани за тях. На вратата ще е Ренан, на десния и левия бек ще са сънародниците му от Бразилия - Сисиньо и Натанаел. В предни позиции ще е друго трио от южноамериканската страна - Кафу, Вандерсон и Марселиньо, а на върха на атаката ще е голмайсторът на Първа лига Клаудиу Кешерю. Други двама бразилци - Жоао Паоло и Кишада, отново ще свирят втора цигулка и ще се използват за ротациите в Първа лига.

Така реално две седмици и половина преди първия мач с Жалгирис Георги Дерменджиев има въпросителни само за две позиции по състава - единият централен защитник и единият вътрешен халф.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостенина

    7 3 Отговор
    Дреме ми
  • 2 Шаран БГ

    4 2 Отговор
    И това е "български"футболен отбор?!? Кой може да ме накара да дам пари, да си купя билет, че и да ида да ги гледам ?