Last news in Fakti

29 Юни, 2017 15:28 1 058 0

Мапуку: Дано ме забележат в Левски

  • мапуку-
  • левски-
  • цел-
  • трамплин

Нападателят на Левски иска да стане голмайстор на българския шампионат

Мапуку: Дано ме забележат в Левски - 1
Снимка: БТА

Нападателят на Левски Жуниор Мапуку разкри целите, които си е поставил за новия сезон. Таранът се надява да покаже силни игри със "сините" в Първа лига и Лига Европа, с които да привлече вниманието на отбори от силните европейски първенства. Освен това той таи надежди да заиграе за националния отбор на Конго.

"Целта ми е да стана през следващата година голмайстор №1 в България. Очаквам да го направя. Сега играя в голям отбор. Тук мога да се покажа. Знам какво трябва да направя. Още повече, че ще играем в Лига Европа. Ще направя всичко възможно, за да ме забележат", каза Мапуку.

"Можех да се завърна във Франция. Имах контакти с отбори, които спечелиха промоция за Лига 1. Но предпочетох да остана в България, защото тук имам възможност да играя редовно и да се покажа в Лига Европа. Искам да направя серия от силни мачове с голове. След това ще видим дали отново ще се появи възможност да се завърна в някое от силните първенства като Лига 1, испанската Ла Лига или в белгийската Джупилер Лига. В същото време мечтая и за националния отбор", заяви Мапуку.

"Следя националния отбор. Аз съм роден в Конго и това е нормално. Не забравям, откъде съм дошъл. Но досега не съм имал достатъчно възможности да се покажа, за да се надявам за място в националната селекция. Но сега вече съм в голям отбор. Левски може да ми ми отвори вратата за националния отбор. Всичко сега зависи само от мен", каза още той.

Очаква се Жуниор Мапуку да направи официалния си дебют за Левски тази вечер, когато "сините" приемат Сутиеска в мач от първия квалификационен кръг на Лига Европа. Срещата на "Георги Аспарухов" е с начален час 20:00.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА