3 Юли, 2017 05:15 1 820 0

Рафа Надал: Искам Уимбълдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • рафаел надал-
  • уимбълдън-
  • рафа надал-
  • ролан гарос-
  • григор димитров

Испанецът е мотивиран да спечели турнира, въпреки ранните отпадания в последните години

Рафа Надал: Искам Уимбълдън (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Миналите издания на Уимбълдън нямат значение, категоричен е испанският тенисист Рафаел Надал преди началото на турнира от серията за Големия шлем. 10-кратният победител от откритото първенство на Франция има две титли и от надпреварата в Англия, но през последните пет години стига най-много до четвъртия кръг.

Мотивиран съм да спечеля всеки турнир, на който играя. Ако нямам амбиции за титла, просто не участвам. Вярно е, че през 2012-а изпитвах проблеми с колената, но също така е вярно и това, че през 2014-а играех много добре и имах шансове, но отпаднах срещу Ник Кириос в четвъртия кръг. Миналата година не успях да играя, а 2015-а определено не беше моят сезон. Ще видим какво ще се случи този път, но ще бъде трудно. Радвам се, че съм тук, защото обичам този турнир, но специално в него е много лесно да отпаднеш рано, каза Надал.

Рафа Надал: Искам Уимбълдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Испанецът е в добра форма в момента. Той стигна до финал в Мелбърн след победа над Григор Димитров, а в сезона на клей спечели четири титли. На Уимбълдън обаче Надал ще бъде без треньора си Карлос Моя, но пък на трибуните ще бъде неговият чичо Тони.

Рафа Надал: Искам Уимбълдън (ВИДЕО+СНИМКИ)

Надал предпочете да почива в последните седмици и не се включи в подгряващия турнир в Куинс. Той тренираше в Майорка.

Получи се добре. Щях да се радвам и да играя в Куинс, но след последните три месеца и случилото се на Ролан Гарос реших да почивам. Тялото ми се нуждаеше от възстановяване, за да мога по-лесно да се приспособя към тревната настилка, добави той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА