31 Юли, 2017 09:35 1 598 1

Левски си намери световноизвестен треньор

  • грант-
  • левски-
  • русев-
  • треньор

Аврам Грант може да поеме "сините"

Левски си намери световноизвестен треньор - 1
Снимка: wikipedia

Бившият мениджър на Челси Аврам Грант е чакан още днес да пристигне в София и да започне преговори със Спас Русев за треньор на Левски.

Грант вече шест месеца е без отбор, ка­то за последно води нацио­налния тим на Гана, който напусна през февруари. Собственикът на Левски Спас Русев неведнъж е показ­вал, че е фен на лондонския Челси и връзките му на Ост­рова могат да доведат именития специалист на стадион "Георги Аспарухов".

Благо­дарение на тях в тима акос­тираха футболисти със сери­озни визитки като Жорди Гомес и Габриел Обертан. Имен­но такова е и желанието на Русев - да докара треньор със сериозен имидж в Европа. За целта е подготвена и съот­ветната сума.

След отпадането на сини­те от хърватския Хайдук Сплит във втория предварителен кръг на Лига Европа стана ясно, че дните на Нико­лай Митов начело на Левски са преброени и е въпрос на ча­сове да се обяви името на но­вия наставник. Снощи Митов изведе сините в домакин­ството на Витоша Бистри­ца, но през седмицата се очак­ва да бъде освободен.

За последно Аврам Грант бе в България през юни по вре­ме на благотворителния мач организиран от фондациите на Димитър Бербатов и Луиш Фиго, като той бе начело на тима на португалската легенда. Грант е близък приятел с бившия футболист и треньор на сините Емил Велев. Двамата поддържат доста добри отношения.

Името на Аврам Грант бе спрягано за национален селек­ционер на България през 2008 година, но тогава до договор между него и БФС не се стиг­на. Причината бе високата заплата, която специалистът поиска от ръководството на централата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАЦЕТО

    3 0 Отговор
    Толкова добър че от 6месеца няма кои да му даде отбор