Last news in Fakti

31 Юли, 2017 10:29 1 221 4

Фетел: Райконен бе по-бърз от мен

  • фетел-
  • райконен-
  • ferrari-
  • формула 1

Германецът призна, че е имал доста сериозни проблеми с колата

Фетел: Райконен бе по-бърз от мен - 1
Снимка: БТА/АР

Себастиан Фетел бе изключително доволен от победата си в Унгария, която увеличи преднината му в класирането на 14 точки пред Люис Хамилтън. Германецът имаше проблеми и призна, че съотборникът му Кими Райконен е бил по-бърз. Финландецът обаче не получи разрешение да го атакува, а по-скоро пазеше гърба му, което свърши работа.

„На луната съм от щастие. Беше трудно състезание. Още от началото усетих, че нещо не е наред с колата, която се пързаляше и отиваше настрани. Кими определено бе по-бърз и е факт, че ми направи услуга. Останах обаче концентриран и въпреки че се надявах на по-спокоен следобед, съм щастлив от триумфа“ заяви Фетел.

„По-радиото ми казаха, че трябва да избягвам бордюрите, което обаче не е лесно. Опитах да се адаптирам и да пазя задните гуми, заради което трябваше малко да намаля темпото. Това помогна на преследвачите да ме настигнат, но хубавото бе, че на тази писта изпреварването е трудно. Все пак нямах право на грешка“ добави победителят.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 неее

    10 0 Отговор
    "дължа огромна услуга на Кими" е точният превод

    Коментиран от #3

  • 3 ДДЧ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "неее":

    време е да се спре с това толериране на определени пилоти за сметка на други !!! в крайна сметка всичко опира и до късмет , каквото ти се падне от баницата !
  • 4 Jason Button

    1 0 Отговор
    Отборни заповеди не следва да се толерират повече, особено тези на мазньовците от Ферари с "първия" и "втория" пилот. Преди години бяха подобни отборни разпоредби бяха забранени и Ферари отнесоха 100 милиона евро глоба от FIA за това, че накараха Маса да пусне Алонсо. Това напълно съсипва резултата от надпреварите и убива зрителския интерес. Браво на Хамилтън, че постъпи мъжки и върна третото място на Ботас. Така е честно.