8 Август, 2017 17:19 1 467 0

Полковника: Бъдещето на Чочев в Палермо е неясно (ВИДЕО)

  • полковника-
  • чочев-
  • христов-
  • трансфери-
  • футбол-
  • цска 1948

"Българският футбол не се развива, защото не го превръщаме в индустрия", заяви един от основоположниците на ЦСКА 1948

Полковника: Бъдещето на Чочев в Палермо е неясно (ВИДЕО) - 1

"Бъдещето на Ивайло Чочев в италианския Палермо е под въпрос.". Това заяви в интервю за Факти.бг един от основоположниците на ЦСКА 1948 и агент на българския национал Петьо Костадинов - Полковника.

"Ситуацията при Ивайло Чочев е доста сложна. Неговият тим - Палермо изпадна от Серия "А". Нормално, цената на Чочев поспадна малко, но продължава да бъде изключително висока. Преди година и половина имаше почти завършен трансфер за него в Евертън. Идеята на Палермо е да се завърне по най-бързия начин в Серия "А", въпреки финансовите проблеми. Проведох разговор с президента Маурицио Дзампарини, който ме увери, че българинът е един от инструментите, чрез който Палермо ще се завърне в елита на Италия. Чочев има договор за още три години и най-вероятно той ще бъде изпълнен.", заяви Полковника.

"Трансферът на Петко Христов бе изключително обмислен от страна на Фиорентина. Екип от специалисти работи неуморно около четири години, за да се стигне до този трансфер. Представителите на Фиорентина наблюдаваха него и брат му Андреа. На Петко Христов ще му е нужно доста време да се адаптира към италианския футбол, защото това е едно от най-силните първенства в света. Петко е доста млад, няма необходимия опит в мачове от световно ниво, но съм сигурен, че във Фиорентина неговият талант ще бъде доразвит и след няколко години той ще започне да играе редовно за новия си клуб.", заяви Костадинов, който е и агент на Петко Христов.

"Клубовете в България се персонализираха. Когато кажем Левски - ние виждаме конкретен човек. Ако кажем Лудогорец - веднага в съзнанието се появява образът на Кирил Домусчиев. Проблемът пред българския футбол е, че тук нямаме съзнанието за това, че тази игра е публична изява. А тази публична изява произвежда индустрия. Когато се предоставят необходимите удобства на зрителя, на фена, той се чувства като част от този продукт. А това произвежда пари. В България, за съжаление, това не е така".

"Друг от големите проблеми е, че българските отбори не търсят футболисти в школите си или на българския пазар. Тимовете купуват от чужбина, но това невинаги е най-правилния ход. Смело мога да заявя, че младите таланти в България ги има - те съществуват, но трябва да им се даде време, да се доразвият. Клубовете обаче, искат резултати на момента и прибягват до прехвалени чужденци", заяви Полковника.

Ето и цялото интервю с Петьо Костадинов - Полковника:


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА