Last news in Fakti

9 Август, 2017 10:27 799 0

Маса: Защо да не остана във Формула 1?

  • williams-
  • формула 1-
  • маса-
  • бъдеще

От Williams обаче не гарантират, че ще задържат бразилеца

Маса: Защо да не остана във Формула 1? - 1
Снимка: БТА/АР

Пилотът на Williams Фелипе Маса се надява да остане в отбора и през следващия сезон, въпреки че в края на миналата година обяви отказването си. Заради привличането на Валтери Ботас от Mercedes обаче, той бе помолен да се върне, така че отново седна в колата на сър Франк и явно вече не иска да спира.

„Да, искам да се състезавам. В добра форма съм, разбирам колата и всичко останало. Не виждам причина да не остана във Формула 1, но все пак ще видим какво ще се случи“ заяви бразилският ветеран.

„Сега, когато се състезавам, съм много по-спокоен и съм доволен от това, което правя в колата. Въпреки че нямах късмет в последните състезания, се наслаждавам, когато съм на пистата“ добави той.

От Williams обаче не гарантират, че Маса ще остане. „Фелипе е изключително талантлив и с него е удоволствие да се работи. Изключително е ентусиазиран, приятелски настроен и подкрепя Ланс. Ако му дадем добра кола той може да ни носи много точки“ каза техническият бос Пади Лоу.

В отбора обаче все още преценяват опциите си за следващия сезон и все още не са взели решение за пилотите. Маса има 23 точки до момента, като най-доброто му класиране бе 6-о място в Австралия и Бахрейн. Съотборникът му Ланс Строл е с 18.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА