Last news in Fakti

21 Август, 2017 14:30 1 181 0

В Италия скочиха срещу видеоповторенията

  • михайлович-
  • видеоповторения-
  • съдии-
  • торино-
  • болоня

"Отмениха ни чист гол", беснее Синиша Михайлович

В Италия скочиха срещу видеоповторенията - 1
Снимка: БТА/АР

Използването на видео-помощ за съдиите по време на мачовете вече носи първите противоречия още от самото им въвеждане в Серия А. Вчера в няколко случая арбитрите се допитаха до хората пред мониторите, за да вземат решения, но от Торино се оплакаха, че въпреки това, пак са били ощетени.

Срещата Торино-Болоня приключи при резултат 1:1, а в 83-ата минута беше отменено попадение на Алекс Беренгуер заради засада на Андреа Белоти, който направи подаването за гола. Но след като подаде топката, тя се отклони от противников играч, което автоматически изключва правилото за засадата, и попадна в Беленгуер, който я прати в мрежата.

След това съдията се консултира с назначените асистенти към видеоповторенията и въпреки че е изгледал ситуацията, отказа да признае гола. "Те ни отмениха редовен гол. Целият стадион видя как Матия Дестро от Болоня игра с топката, така че съперникът продължи да играе и я подаде на наш футболист. А съдията маркира засада. За мене е много по-нормално да се играе докато има ясна представа за ситуацията от съдията, а не той да дава сигнал преди това. Тогава какво гледа на видеоповторенията? Нещо, което гадаем дали ще се случи ли?, избухна Синиша Михайлович, старши треньор на Торино.

"Да, ако човекът греши, нека греши. Но нека и съдията да дава играта да продължи до крайния момент. И тогава да гледа видеото, иначе какъв е смисълът от видео-асистентите?, заяви още сръбският специалист.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА