Last news in Fakti

22 Август, 2017 03:46 806 1

В Италия обмислят намаляване на отборите

  • италия-
  • серия а-
  • отбори-
  • тимове-
  • калчо-
  • карло тавекио

Италианското първенство като немското?

В Италия обмислят намаляване на отборите - 1
Снимка: БТА/ AP

Президентът на Италианската футболна федерация Карло Тавекио заяви, че за италианското първенство ще е най-добре броят на тимовете да бъде намален от 20 на 18.

Пред радио Anch'io Sport шефът на калчото сподели, че по този начин ще бъдат решени много проблеми и ще се увеличи качеството на лигата.

Идеята за намаляване на броя на тимовете в Серия А не е нова. През сезон 2003/04 година в калчото имаше 18 тима, но след това бяха увеличени с още два. Италианската футболна федерация иска да увеличи качеството и форматът да е като този в Бундеслигата.

Карло Тавекио заяви, че италианската Серия А ще бъде едно от най-добрите първенства през този сезон. Той защити въвеждането на видеоповторенията на Апенините.

Първият кръг на Серия А предложи изключително интересни двубои и обеща по-голяма интрига през сезона. За титлата ще се борят няколко тима, които се подсилиха по време на меркатото. Ювентус остава фаворит за скудетото, но Наполи, Рома, Интер и Милан също са амбицирани за златните медали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮВЕНТИНЕЦ

    0 0 Отговор
    Аз бих казал, че Серия А трябва да копира шотландското първвенство с 10 отбора, които да играят по 4 срещи помежду си. Юве, Милан, Интер, Рома, Лацио, Наполи, Фиорентина, Сампдория, Аталанта, Удинезе. Така ще се избегнат мачовете за протокола и отборите ще са под напрежение през целия сезон. Искам някой друг да вземе скудето тази година, за да се стегнат малко Юве. Свикнаха без бой да взимат купите и като дойде момента на истината в ШЛ и изслуваме гащите.