24 Август, 2017 12:50 3 103 13

Скандал! Уреждат мача на Кобрата без той да знае

  • пулев-
  • уреждане-
  • мач-
  • джошуа-
  • зауерланд
Скандал! Уреждат мача на Кобрата без той да знае - 1
Снимка: БТА/АР

Най-добрият ни боксьор – Кубрат Пулев, направи интересно изказване в официалната си страница във „Фейсбук“. Кобрата публикува интервю със себе си , в което внесе пояснение относно предстоящата среща с Антъни Джошуа. Българинът е категоричен, че няма договорка между него и британеца, а само между промоутърите му – Зауерланд и хората на английския боксьор.

Ето какво гласи постът на Пулев:

КУБРАТ ПУЛЕВ: ДОГОВОРЕН Е МАЧ МЕЖДУ ДЖОШУА И ЗАУЕРЛАНД, НЕ С МЕН

Водят се преговори, без да съм попитан дори. Но това не е финал на републиканско първенство, а битка за световната титла, избухна родната гордост в тежка категория.

- Кубрат, можеш ли да потвърдиш вече официално новината за твой мач срещу Антъни Джошуа за световната титла?
- За съжаление с моите промоутъри изобщо не сме в синхрон. Първо, мен никой не ме е уведомил за крайна дата. Имахме разговори по тази тема, но не сме се разбрали за нищо конкретно. По принцип от доста време комуникацията ми с Кале Зауерланд и с управителя на компанията, не е никак добра. Преди известно време обсъждахме предстоящия двубой, но не стигнахме до нищо конкретно. Мястото, от което разбрах, че тази дата остава твърдо са медиите. Чуждите и българските.

- Това, което казваш звучи шокиращо. Все пак ти си човекът, който се очаква да се качи на ринга и да се изправи срещу Джошуа? Нали така?!
- Абсолютно. Чета и слушам как е решено вече всичко, договорена е дата, място на двубоя и всичко това разбирам от медиите. Само, че не говорим за финал на републиканско първенство, а за битка за световната титла!

- От отговорите ти става ясно, че преговорите за мача, се водят без много да се интересуват от твоето мнение, при това, за най-важния мач в кариерата ти?
- Да, разговорите започнаха по-сериозно преди две седмици. Първо чакахме Кличко да каже дали ще приеме реванш, след това се втурнаха да уговарят срещата, но с мисълта за комисионна, а не за победа. Ако за някои хора мач срещу Антъни Джошуа е уникална възможност да се заработят милиони, за мен нещата изглеждат различно! Аз никога не съм се качвал на ринга, воден от мисълта какво и колко ще спечеля. Финансовата част не е най-важната и сега. Аз искам като се кача на ринга, да бъда подготвен, да бъда готов да се боксирам за победа!

- 28 октомври в Кардиф. Това се спряга вече като официално и окончателно и като договорено...
- Откакто съм в позицията на официален претендент за световната титла повтарям, че аз имам нужда минимум от 3-4 месеца време, в което да мога пълноценно да тренирам и да се подготвя професионално за подобен сблъсък. И стоя зад думите си. Преговорите между щабовете на Джошуа и Кличко вървяха половин година, преди да се стигне до срещата им. Защо тези с моето участие трябва да бъдат претупани за две седмици?

- Сигурно ти е трудно да се съхраниш психически при тази ситуация, която е меко казано непрофесионална и направо шокираща за организация като "Зауерланд"...
- О, не, не. Психически съм толкова здрав, че мога да понеса с лекота много по-голямо натоварване. Но тук говорим за кариерата ми. Аз не съм се трудил и не съм се борил толкова години, че някой друг да си позволи да ме пренебрегва и да си играе със съдбата ми. Имам много енергия и искам да я насоча правилно, да се подготвя добре, защото този мач за мен е огромно предизвикателство и възможност и знам че мога да победя.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 VMORO

    15 4 Отговор
    Успех, Българино!
  • 2 Гост

    12 20 Отговор
    Уплаши се нашия "велик" боксьор.
    Оня ще мине през него като товарен влак.

    Коментиран от #4

  • 3 гостенче

    15 3 Отговор
    Ако това е вярно то това означава, че Зауърленд не гледат на Пулев като на претендент а на като на парче месо, което да се качи на ринга да се боксира и от срещата да се приберат определени пари. Това означава, че те по никакъв начин не желаят да влагат средства в подготовката на Пулев тъй като за тях или е ясно или им е все тая кой ще победи.
    Несериозно е да мудадат 2 месеца за подготовка, въпреки че отдавна се знае че в рамките на 1 година той ще се боксира с Джошуа.
  • 4 321

    6 7 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Мълчи си Нане. Върви си избивай комплексите някъде другаде. Човекът вече е велик, дори да и да падне. С сферата си е сред най-добрите в света. А ти си в тежка категория завистлив.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Azazel

    6 2 Отговор
    Да се млатиш на ринга и да организираш събитие, с което хем да привлечеш хиляди зрители в залата, хем да го продадеш на стотици платени канали и така да достигнеш до десетки милиони пред телевизорите, не е едно и също. Нека Пулев си гледа тренировките и остави бизнес делата на промоутърите си - нали това им е работата. Какво си мисли, че футболните отбори ги питат с кой, кога и къде искат да играят, Григор Димитров го питат кои дати са му удобни, за да проведат Големия шлем, а Ивет Лалова я питат къде да се проведат олимпийските игри? Спортът е бизнес, а спортистите са единствено добре заплатени черноработници.
  • 6 незнайко

    2 6 Отговор
    Не мислете, че ще накарат Пулев да се бие, без той да иска това ! НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ТОЙ Е БЪЛГАРИН !!! Само така господин Пулев .
  • 7 Бесен Язовец

    9 4 Отговор
    Момата пак с претенции
  • 8 Умник

    2 1 Отговор

    До коментар #4 от "321":

    Написаното остава.Пиши правилно!ГЛУПИ!
  • 9 ясно

    9 2 Отговор
    И една година да му дадат да се подготви файда нема да има
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бед бой

    7 1 Отговор
    Тази статия не е ли застраховка при загуба? И на децата е ясно, че мача с Джошуа ще е много труден. При тази ситуация после ще има: аз нали ви казах... Кобрата е голям и велик българин, но всички помним как не му се харесаха нито ръкавиците, нито условията на Кличко. Стигна се до там, да не приеме поздравленията на шампиона. Това е бокс, и той си има правила! Стига се е правил на Хитър Петър. Ходи и се бий Кобра!
  • 12 Mitko

    2 1 Отговор
    Да погледнем обективно.Кобрата е най-добрия български боксьор професионалист поне за сега.Парите са ясни-всеки играе за пари.Но факта че леко по терлици Зауерланд преговарят, е елементарно Уотсън. Ясно е че не им пука за Кобрата, гледат само комисиона и е нормално, те са бизнесмени.Но дори и така да е и в бизнеса има известна доза почтенност, би трябвало да има както се казва стил.нека си водят преговорите, нека си уговорят комисионите, колкото искат, но все пак кажи му на човека, поне кога ще е мача и в колко часа ще бъде бокса. "НЕ ЗА ДРУГО, НО ЗА ДА НЕ ЗАКЪСНЕЕ ЗА МАЧА"А не барто, да го информираш в "6 без 10".Това ми изглежда за едно друго поздравително чалга предаване. Малийййййй.
  • 13 бокс

    6 1 Отговор
    Поредната измислица на кобрата,която цели да бъде оправдан от обществото.Г-н Палячо,ти не си в топ 10,за да си придаваш важности,ти си от тези боксьори,които имат участие м/у големите мачове на истинските боксьори,а измисленото ти N:2 в световната ранглиста е плод на уредени мачове.