27 Август, 2017 12:58 1 162 0

България се съвзе срещу Испания

  • волейбол-
  • българия-
  • испания-
  • европейско първенство

Родните волейболисти победиха испанците с 3:0

България се съвзе срещу Испания - 1
Снимка: БТА/АР

Българският национален мъжки отбор по волейбол записа първа победа на Европейското първенство в Полша. В зала "Таурон Арена" в Краков в среща от група "C" тимът, воден от Пламен Константинов, се наложи с 3:0 (25:15, 28:26, 25:21) над тима на Испания, съобщава bgvolleyball.com.

По този начин България вече е с актив от 3 точки, колкото има и отборът на Словения. Припомняме, че в първия мач от групата нашите загубиха от Русия с 0:3.

Пламен Константинов не направи никакви промени в състава в сравнение с първия мач с Русия и заложи на следните играчи: Георги Братоев, Розалин Пенчев, Виктор Йосифов, Николай Пенчев, Николай Николов, Цветан Соколов и Теодор Салпаров – либеро.

В първия гейм нашият състав взе добър аванс след десета точка. В края при серия от сервис на Розалин Пенчев „лъвовете” натрупаха още по-голяма преднина, за да поведат с 1:0. 8 блокади записаха българските волейболисти в първия гейм.

Втората част започна много добре за националите – 8:2. В момент, в който изглеждаше, че България ще удвои без проблеми преднината си при 19:16, нашите играчи допуснаха пет поредни точки за Испания. Пламен Константинов потърси промяна като на местата на Виктор Йосифов, Ники Пенчев и Розалин Пенчев се появиха Светослав Гоцев, Тодор Скримов и Владислав Иванов.

Испания стигна до три възможности да изравни при 21:24. Серия от сервис на Георги Братоев, блокада на Ники Николов и и ас на Скримов обаче наклониха везните в полза на българския тим за успех с 28:26 и аванс от два гейма.

В началото на третия гейм в игра се завърнаха двамата Пенчеви, докато Гоцев остана на полето. При 3:3 Тодор Алексиев замени Розалин Пенчев. България водеше през целия гейм, този път не допусна изненади и спечели чисто срещата

По-рано днес Русия записа втора победа в групата с 3:0, този път над тима на Словения. В понеделник, 28 август, е последният мач на "лъвовете" – срещу Словения от 18:30 ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА