29 Август, 2017 05:16 1 529 2

Спешно се търси купувач за ЦСКА Москва

  • цска москва-
  • собственик-
  • продажба-
  • фалит

Проблемът е свързан с изключително неблагоприятната за чуждестранни инвестиции икономическа среда в Русия

Спешно се търси купувач за ЦСКА Москва - 1
Снимка: БТА/АР

Президентът на ЦСКА (Москва) Евгений Гинер се е активизирал в спешното търсене на купувач на клуба, информира xsport24.ru. Проблемът пред него е свързан с изключително неблагоприятната за чуждестранни инвестиции икономическа среда в страната и наложените международни ограничения. Това налага Гинер да търси местен купувач в условията на изключително сенчест бизнес в Русия.

Причината Евгений Гинер да търси купувач за клуба, в който играе българският национал Георги Миланов, са собствените му финансови проблеми. Той загуби почти целия си енергиен бизнес в Украйна. През март тази година той се договори с „Алфа Банк“ за преструктуриране на задълженията си в размер на 100 милиона долара. През ноември президентът на ЦСКА (Москва) трябва да внесе пари, с които в момента не разполага.

Освен това той има и необслужван кредит в размер на 240 милиона долара към „Внешекономбанк“. Наскоро Гинер продаде 25% от акциите си в „ТНС Енерго“, но това не помогна особено за облекчаване на задълженията му.

Именно с бедственото финансово положение на президента се обяснява и скромната трансферна активност на ЦСКА (Москва), които в последните години или привличат свободни агенти, или взимат играчи с ниски трансферни суми. През последните два сезона „армейците“ едва свързват двата края и залагат предимно на кадри от клубната школа.

57-годишният Гинер е президент на ЦСКА (Москва) от 2001 година. За този период клубът шест пъти стана шампион на Русия, седем пъти спечели Купата на страната, стана шесткратен носител на Суперкупата. През 2005 година „армейците“ станаха първият руски клуб, спечелил Купата на УЕФА.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 666

    5 3 Отговор
    Закривайте и оригинала, че да се приключва с тези насила създадени уроди!
  • 2 дами

    1 0 Отговор
    Българският национал Миланов ,не играе ,а гледа мачовете от трибуната -твърда резерва.