29 Август, 2017 10:57 1 982 1

Исторически медал за родното плуване от Антъни Иванов

  • иванов-
  • медал-
  • световно първенство-
  • бронз-
  • плуване

18-годишният талант трети на Световното за юноши и девойки

Исторически медал за родното плуване от Антъни Иванов - 1
Снимка: facebook

Антъни Иванов записа нова славна страница в историята на българското плуване, след като спечели бронз от световното първенство за юноши и девойки в американския град Индианаполис. Направи го в коронната си дисциплина 200 метра бътерфлай, финиширайки за 1:57,54 минути, информира bgswim.com.

18-годишният талант от Велико Търново с треньор Николай Вакареев донесе първо отличие за плуването ни от такъв форум, първо за мъжкото ни плуване в басейн и третото изобщо.

Медали от световно първенство (без да броим тези в откритите води) е печелила само Таня Богомилова – сребро и бронз в Мадрид през 1986 г. Михаил Александров стана първенец на планетата на малък басейн, но с щафетата на САЩ – в Дубай през 2010 г.

От досегашните пет световни юношески шампионати, проведени за първи път в Рио де Жанейро 2006, най-предното класиране беше на Антъни в Сингапур през 2015 г. Стана шести, отново на 200 м бътерфлай, тогава като състезател на Роза Георгиева.

Иначе шампион в Индианаполис е новата унгарска сензация Крищоф Милак, който с 1:53,87 минути. постави нов световен рекорд за юноши. Също и на първенствата. Негов подгласник е японецът Юя Сакамото – 1:57,05 минути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    3 1 Отговор
    Браво на момчето.