2 Септември, 2017 18:28 1 652 1

Барселона с тотален провал на трансферния пазар

  • барселона-
  • трансферен пазар-
  • попълнения-
  • провал

Каталунците не дадоха достатъчно за Коутиньо и Анхел ди Мария, ненужните Туран и Гомес остават

Барселона с тотален провал на трансферния пазар - 1
Снимка: БТА/АР

"Не двама, не един, нула!" и "Излъгани надежди" - с подобни заглавия осъмнаха днес каталунските спортни медии, коментирайки затворилия в полунощ трансферен пазар в Испания и участието на Барселона в него.

Каталунският гранд така и не успя да се сдобия със звезда, която да замени отишлия в ПСЖ Неймар, което ще предизвика още атаки към ръководството.

Барса се размина с цел номер 1 - Филипе Коутиньо, след като предложи близо 110 милиона и още 40 под формата на бонуси, а мърсисайдци поискаха 160 милиона твърда сума. 80 милиона пък пожела ПСЖ за Анхел ди Мария, докато от Барселона бяха приготвили едва 50 милиона.

С това голямото чакане приключи, а към неуспехите трябва да се прибавят Ектор Белерин и Марко Верати, които също бяха обещани на феновете и новия треньор.

Освен, че не взе нужното, наставникът Ернесто Валверде ще трябва да разчита на ненужните според него Арда Туран и Андре Гомес, за които също се водеха преговори, но не успяха да бъдат продадени.

В крайна сметка Барса се подсили с Деулофеу и Дембеле в атака, като двамата ще се борят за мястото на напусналия Неймар. Бразилецът Паулиньо пък ще трябва да запълва дупките от все по-малкото участия на ветерана Андрес Иниеста. Португалецът Нелсон Семедо от Бенфика пък ще заздравява десния бек, където вече няма да играе Серхи Роберто, преминал в полузащита. В отбрана се завръща чупливият белгиец Томас Вермаелен, който заменя пълното разочарование от миналия сезон Жереми Матийо.

Каталунците все пак се освободиха от младоците Марлон, Мунир и Серхи Сампер, както и от един от най-неуспешните си трансфери в последните години - Дъглас, които преминаха под наем в други отбори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Така е!

    2 1 Отговор
    Боли ме шпагата!