Last news in Fakti

7 Октомври, 2017 14:13 1 513 0

Димитров се бори мъжки с Надал, но загуби

  • димитров-
  • надал-
  • тенис-
  • загуба-
  • пекин

Българският тенисист загуби полуфинала на Пекин с 2:1 сета

Григор Димитров загуби с 3:6, 6:4, 1:6 от Рафаел Надал в полуфинал на тенис турнира в Пекин. Загубата е девета за българина при десетата му среща с Надал, макар единственият му успех да беше отново на този турнир преди година.

Сега Димитров не успя да се наложи над Световния номер 1 заради куп грешки и нервни отигравания във важни моменти. В другия полуфинал на турнира в Пекин от 16:00 часа един срещу друг излизат Ник Кирьос и Александър Зверев.

Първи сет
Сетът започна с по един сервис гейм и за двамата, като Григор направи няколко грешки при връщането на топката, но все пак игра страхотно, докато Надал бе безупречен. Испанецът проби българина за 3:1, след което авансът му стана 4:2. Тогава Димитров поведе с 40:15, но пропусна златна възможност да върне пробива и загуби гейма за 5:2 в полза на Надал. Испанецът не срещна проблеми и затвори сета след свой сервис за 6:3 за точно 35 минути.

Втори сет
Вторият сет не започна никак добре за българина и той допусна пробив на нула едва в първия гейм. Григор опита да възстанови равенството след оспорват втори гейм, но Надал взе своето. Испанецът пропусна възможност да поведе с 3:0, след като на два пъти получи брейкпойнт, но Димитров показа, че все още има сили и запази интригата в сета и в срещата. Българинът за пореден път пропусна чудесен шанс за пробив в четвъртия гейм, когато поведе с 30:0, имаше брейкпойнт, но загуби гейма за 1:3. Григор запази интригата със свой сервис гейм за 3:2, а в шестия гейм най-после се възползва от шанса си и проби Надал за 3:3. Последва размяна на сервис геймове, за да се стигне до 5:4 в полза на Димитров, след което българинът взе и сета, пробивайки Надал, макар при втория сет пойнт.

Трети сет
Третият сет започна изцяло по вкуса на Надал, който проби трудно Димитров в първия гейм с едва четвъртия си брейк пойнт, а след това спаси един на Григор, за да поведе с 2:0. Трудностите за Димитров продължиха и той загуби поредната игра на нерви, допускайки нов пробив за 0:3. Надал продължи да се доближава до успеха в мача и финал в турнира след сервис гейм на нула за 4:0 в третия сет. Григор взе почетен гейм за 1:4, но след това за пореден път в мача не издържа психически и загуби гейма след 0:40 за 5:1 в полза на Надал. Испанецът взе и последния сервис в мача за крайното 6:1 в сета.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА