Last news in Fakti

10 Октомври, 2017 05:16 1 471 0

Иниеста обяви най-добрите футболисти за всички времена

  • иниеста-
  • легенди-
  • шмайхел-
  • малдини-
  • лаудруп-
  • роналдо

Капитанът на Барселона разкри защо избра Лаудруп, Шмайхел, Роналдо и Малдини

Иниеста обяви най-добрите футболисти за всички времена - 1
Снимка: БТА/АР

Капитанът на Барселона Андрес Иниеста определи Петер Шмайхел, Паоло Малдини, Михаел Лаудруп и бразилеца Роналдо за най-големите легенди. Той направи признанието пред клубния канал на каталунския колос.

Интересното е, че той се спира на двама датчани (Шмайхел и Лаудруп), както на двама играчи, които са играли едновременно в Барса и Реал (Лаудруп и Роналдо - Феномена). Извън четворката остават Шави, Лионел Меси и Роналдиньо. Ето какво каза живата легенда на каталунския колос за своя избор:

За Петер Шмайхел: "За мен той е един от най-великите вратари на всички времена. Когато бях дете, той винаги е привличал вниманието ми заради своите спасявания и заради силата си. Той е сред великите вратари, с които бих искал да играя в един отбор".

За Паоло Малдини: "Избирам го заради всичко, което е направил за клуба и националния си отбор като играч. Заради титлите, които спечели и заради начина, по който се справяше с нещата".

За Михаел Лаудруп: "Той беше един от моите идоли и щеше да е невероятно да играем заедно, макар и за кратко. Харесвах го заради стила му и класата му".

За Роналдо - Феномена: "Той беше един от най-добрите играчи на планетата. Той ме впечатли много през 1996 година, когато игра за Барса. Точно тогава аз пристигнах в клуба. Той впечатли всички. Роналдо спечели толкова много неща и правеше разликата на терена в полза на своите отбори".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА