Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 16:35 1 713 3

Български съдия на Джошуа - Пулев

  • съдия-
  • джошуа-
  • пулев-
  • бокс-
  • световна титла-
  • мач

Главен арбитър на срещата обаче ще бъде британец

Български съдия ще получи наряд за битката за световната титла по бокс за професионалисти в тежка категория между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев.

Той ще бъде поканен лично от управата на Британския боксов борд за контрол (British Boxing Board of Control), пише bTV. Като върховно ръководно тяло на професионалния бокс в Обединеното кралство на него се пада отговорността да избере реферите за събитието на 28 октомври в Кардиф.

Главен арбитър на двубоя на "Принсипалити стейдиъм" в столицата на Уелс обаче ще бъде британец, който ще бъде и още един от общо четиримата съдии. Последният от тях задължително ще бъде избран от националност, различна от тези и на двамата боксьори.

"Според правилника ни главният арбитър ще бъде задължително представител на Великобритания. От там ще бъде и още един от съдиите. Останалите двама са разпределени така: един избран от страната, от която идва претендентът за световната титла, и един, който да бъде неутрален. Работим по тази формула в 95% от двубоите", разкрива Робърт Смит - генерален секретар на Британския боксов борд за контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    4 1 Отговор
    лошо българите сме корумпирани
    лапнал е някой лев
    и ето сложил британец да е главен арбитър
    луда работа
    винаги би трябвало да е неутрален
    каквото и да ми говорят мача е нагласен
    джошуа записва 20 ти нокауд
    кобрата лапа паричките няколко сининки и се прибира
    а 70 000 зрители зяпат цирк
  • 2 ОтличникаОтПсиходиспансера

    5 2 Отговор
    Тоя църния ше намъкне Кобрети както циганин намъква пуловер през зимата ....
  • 3 Дикембе Мутомбо

    1 0 Отговор
    Мислех, че кобрата има шанс, докато не прочетох това.

    Няма как българин да пропусне шанса да го закопае. Та вижте първите два коментара, как му желаят доброто на нашия...