10 Октомври, 2017 12:57 1 841 1

Наказаха клуба по плуване с деца-фантоми

  • плуване-
  • бриз-
  • деца-фантоми-
  • наказание-
  • права-
  • предупреждение-
  • състезание

Треньорката е със спрени права, а самият клуб - с последно предупреждение

Главният треньор в ПК „Бриз” Соня Стойчева е със спрени треньорски права за осем месеца. Решението е от 14 септември 2017 г. и е гласувано на редовно заседание на УС на Българска федерация по плувни спортове /БФПС/.

Според наложеното наказание, освен че са спрени временно треньорските права за осем месеца, на Соня Стойчева „се забранява да осъществява дейност водач на клубен отбор и треньор, да представя заявки и да участва в технически конференции, да извършва каквато и да е дейност, свързана със съответно състезание, на първенства, организирани и администрирани от БФПС”, се казва в решението.

Наказанието е наложено след разглеждане на случай за установено нарушение от ПК „Бриз”, свързано с подмяна на състезател в Държавното лично отборно първенство за деца в Благоевград /14-16 юли 2017 г./. Установена е съпричастност на клуба и длъжностни лица към извършеното нарушение.

Наказанието е по докладна на тричленно жури д’Апел, в състав Атанас Тодоров, – гл. ръководител, Кристиян Минковски – чл. на УС на БФПС и Любомир Ценков – гл. съдия, което обяви и обоснова решението си по случая. В официално писмо от 18 юли т.г. журито обяви за неправомерното участие на двама състезатели на ПК „Бриз” в ДЛОП в Благоевград. Единият бива дисквалифициран, а самоличността на другия така и не е била установена.

УС на БФПС налага и второ наказание на ПК „Бриз” – „Последно предупреждение за изключване”.

Такова наказание вече беше наложено на клуба /на заседание на УС на БФПС от 2.11.2016 г./ „за не оказване на контрол и поощрителна пасивност и не вземане на адекватно отношение към проявите на длъжностните си лица – треньорите Янчо Стойчев и Соня Стойчева, както и бойкот и създаване на пречки за дейността на БФПС”. По-късно обаче след жалба и по становище на Арбитражната комисия то беше коригирано, като думата „последно” отпадна и остана: „Предупреждение за изключване”.

В сила обаче остават наложените наказания на треньорите Соня Стойчева и Янчо Стойчев „Порицание” /по т.6.2/, наложено им в резултат на скандалите и недопустимо им поведение.

Ден преди заседанието на УС на БФВС Соня Стойчева, Янчо Стойчев и състезатели на клуба, окичени с медали и купи, изразиха протест срещу писмо на Постоянната комисия по младежта и спорта към ОбС Бургас, изпратено до Министерството за младежта и спорта, Български олимпийски комитет, Българска федерация плувни спортове и Районна прокуратура във връзка с поредния случай на неправомерни действия от страна на ПК „Бриз” /на снимката двамата вляво/.

По време на изслушването, което стана на заседание на Комисията по спорт, Соня Стойчева, която е преподавател в СУ „Юрий Гагарин”, беше категорична, че обвиненията срещу тях не са верни, че са обект на зловеща атака от конкурентни клубове и „чужди тела” в спорта. Според Соня и Янчо Стойчеви отношението на спортната комисия е преднамерено и е издала присъда на клуба с писмото, защото в него се говорело за категорични нарушения, а реални доказателства нямало.

На заседанието на УС на БФПС са били изслушани изпълнителният директор на ПК „Бриз” Стоян Стойчев, главният треньор Соня Стойчева и треньорът Янчо Стойчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 вик

    3 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:" Соня Стойчева, която е преподавател в СУ „Юрий Гагарин”, беше категорична, че обвиненията срещу тях не са верни, че са обект на зловеща атака от конкурентни клубове и „чужди тела” в спорта. ". КОЕ не е вярно, че пускате в Благоевград русначета да се състезават с българските имена на вашите деца състезатели. Всичко е доказано и установено по безспорен начин с документи и свидетели. Такава безочливост ще доведе до това, че останалите успехи на вашите състезатели ще се обезличат. БЕЗСРАМНИЦИ. Какво, като не вземете два медала повече. ЩЕ намалее субсидията от Общината в Бургас ли.???