13 Октомври, 2017 11:58 1 242 3

Меси обмисля трансфер в Манчестър Сити

  • меси-
  • манчестър сити-
  • барселона-
  • трансфер-
  • причини

Причини са новият треньор Валверде, Неймар и референдумът

Голямата звезда на Барселона – Лео Меси, е решил да напусне "Камп Ноу" след края на сезона, съобщава английският таблоид The Sun.

Причините за решението на петкратния носител на Златната топка са три – продажбата на Неймар в ПСЖ за рекордните 222 милиона евро, след която се е замислил върху бъдещето си, новият треньор Ернесто Валверде, както и референдумът в Каталуния. Именно напрегнатата политическа обстановка е подтикнала Меси към това да предприеме ново предизвикателство в кариерата си.

Името на аржентинския гений многократно е свързвано с Манчестър Сити, където мениджър е Пеп Гуардиола – един от най-близките му приятели. Също така, "гражданите" имат финансовата мощ, за да си позволят да дават космическа заплата на звездата. За капак, англичаните няма да плащат трансферна сума за Меси, защото договорът му с Барса е до края на сезона.

Двете страни се разбраха още през лятото да преподпишат, но изненадващо аржентинецът продължава да проточва слагането на подписа си. Вчера се появиха информации, че каталунците са готови на всичко, за да задържат Лео и за целта ще му предложат невиждан бонус от 89 млн. евро.

Меси е част от Барселона от 2000 г. насам. За това време той стана пет пъти носител на Златната топка, осем пъти печели шампионата на Испания, четири пъти - Шампионската лига, има общо 30 трофея с отбора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кибик

    1 3 Отговор
    Ако иска да бъде запомнен като най най велик в историята, редом до Пеле и Марадона, трябва да спечели Световното първенство и да вдигне купата като капитан на Аржентина. Иначе ще се нареди до Кройф, и той беше велик, холандците мачкаха наред, но 1974 на финала срещу Германия не успяха.
  • 2 Реалист

    3 0 Отговор
    Браво за решението! Скоро Барца ке стане макето на Испания. Нещо като Атлетик Билбао. Каквито всъщност бяха преди ерата Кройф.
  • 3 ТНТ

    0 0 Отговор
    Money, money, money...