Last news in Fakti

13 Октомври, 2017 12:35 1 333 2

Григор отново се бори с Надал, но пак загуби

  • димитров-
  • надал-
  • загуба-
  • тенис

Испанецът победи с 2:1 сета българина в много оспорван мач

Григор Димитров отново загуби от Рафаел Надал, като този път това стана на четвъртфиналите от силния "Мастърс" турнир от сериите ATP 1000 в китайския мегаполис Шанхай. Матадора спечели след 6-4, 6-7(3), 6-3 и по този начин се класира за полуфиналната фаза на турнира, където ще срещне хърватина Марин Чилич. Това бе и 10-и успех за испанеца над нашето момче.

Хасковлията отново демонстрира добър тенис, както в миналата среща, но опитът и може би късметът не му достигнаха да напипа верния ритъм в третия сет и да се справи по-добре в първия.

Първият сет започна добре за Григор и той дори стигна до точка за пробив още при първото подаване на своя противник, но направи непредизвикана грешка и това му попречи да дръпне в геймовете. След това сетът вървеше равностойно - гейм за гейм, но в деветия Рафа достигна до 0-40 и три точки за пробив. Българинът успя да ги спаси, но след това последва четвърта и в крайна сметка Матадора проби. След това си взе подаването и така взе първия сет.

Вторият сет мина без пробиви, като единствено Рафа имаше един шанс да пробие в петия гейм, но Григор го спаси. Сетът влезе в тайбрек, където Димитров показа по-качествен тенис и спечели частта.

В третия сет двамата започнаха равностойно, а нашето момче стигна до точка за пробив в петия гейм, но не успя да се възползва. Още в следващия гейм обаче той изигра много слаб сервис гейм и след двойна и непредизвикана грешка подари пробива на своя противник и Рафа поведе с 4-2 при геймовете.

До края на мача нямаше повече пробиви и Надал стигна до успеха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 гост

    0 1 Отговор
    А Федерер после размаза Надал. Занчи Гришо за никъде не е, ако не се стегне и не направи прогрес в развитието си по-добре да се отказва след година-две докато е млад и красив.