Last news in Fakti

14 Октомври, 2017 12:58 1 567 0

Кристиано е отново номер едно

  • роналдо-
  • португалия-
  • левандовски-
  • класация

Роналдо е завършвал или участвал в 24 голови атаки на Португалия

Голямата звезда на Португалия – Кристиано Роналдо, е №1 по два показателя в световните квалификации. Асът на Реал Мадрид загуби голмайсторския приз за сметка на Роберт Левандовски – 15 срещу 16 попадения, но може да се похвали с две други първи места.

Четирикратният носител на Златната топка е лидер по участия в голови атаки. Топката е минала през Роналдо в 24 от 32 случая, когато Португалия отбелязва. В това число влизат попаденията на Кристиано, както и асистенциите (3) и случаите, когато дава пас на футболиста, направил голово подаване (6). На второ място в класацията е Левандовски с 19 голови атаки за Полша.

Роналдо е и играчът, отправил най-много удари към противниковата врата, пише InStat. Той е стрелял 66 пъти, което прави средно по 7,4 на мач от световните квалификации. В Ла Лига показателят на звездата е 6,0 изстрела средно на среща и изостава единствено от Лео Меси (6,9).

Португалия се класира директно за шампионата на планетата, след като победи с 2:0 Швейцария. За жребия за груповата фаза, който ще се тегли на 1 декември, европейският шампион е поставен в първа урна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА