20 Октомври, 2017 11:56 1 557 0

Григор Димитров в битка за финалния Мастърс

  • димитров-
  • зверев-
  • тенис-
  • класиране-
  • точки

Българският тенисист излиза срещу Миша Зверев днес следобед

Григор Димитров отново излиза на корта днес следобед, когато ще изиграе четвъртфиналния си мач срещу германеца Миша Зверев на турнира на твърда настилка в Стокхолм. Българинът, който е водач в основната схема, започна ударно участието, след като в четвъртък отстрани неудобния за него 203-сантиметров поляк Йежи Янович със 7:5, 7:6(5). Зверев от своя страна пък се справи с Виктор Троицки с 6:2, 6:3.

Двубоят между Григор и участващия с "уайлд кард" Зверев е трети в програмата на централния корт и ще започне след срещата Фабио Фонини - Джак Сок, който е с начален час не преди 14:30 часа наше време. Преди това от 12:45 часа там има мач на двойки между тандемите Пея/Соареш – Павич/Марач.

26-годишният хасковлия има две трисетови победи срещу 30-ия в световната ранглиста Миша Зверев, като и двете са от този сезон. През февруари на турнира в Ротердам Григор се наложи с 6:7(4), 6:2, 6:4, а през август в Монреал спечели с 6:3, 3:6, 6:3. Ако го победи отново, Димитров ще защити точките си в турнира от миналата година, когато отпадна на полуфинал от Хуан Мартин дел Потро, който впоследствие спечели трофея. Евентуална победа ще означава, че Димитров ще се класира за финалния за годината Мастърс в Лондон.

Григор е шампион в Стокхолм през 2013 година, а на следващата игра финал.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА